Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mange barn kidnappes, selges og settes til arbeid i gruver og fabrikker, der de produserer ting som dere bruker, som klær og fotballer.

Fredsprisvinnerne til 6000 norske skolebarn.

MOTTOK HYLLEST: De to fredsprisvinnerne, Kailash Satyarthi (60) og Malala Yousafzai (17), ble i dag hyllet av 6000 norske skolebarna på Rådhusplassen i Oslo i dag formiddag. Foto: AFP PHOTO / VEGARD WIVESTAD GROTT
MOTTOK HYLLEST: De to fredsprisvinnerne, Kailash Satyarthi (60) og Malala Yousafzai (17), ble i dag hyllet av 6000 norske skolebarna på Rådhusplassen i Oslo i dag formiddag. Foto: AFP PHOTO / VEGARD WIVESTAD GROTT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dere er veldig heldige barn. Dere har gode skoler, og dere kan ha drømmer. Det er mange barn som ikke drømmer som dere, eller i det hele tatt får gå på skole. Mange barn blir kidnappet, solgt og satt til arbeid i gruver og fabrikker og slike steder, der de produserer ting som dere bruker, som klær og fotballer.

- Hvert barn er som mitt eget Det sa fredsprisvinner Kailash Satyarthi (60) til de 6000 norske skolebarna som hadde samlet seg på Rådhusplassen i Oslo for å hylle fredsprisvinnere. 

Ordene falt da den indiske fresprisvinneren svarte på spørsmål fra barna om hva han tenker på når han redder barneslaver:

- Så når foreldrene kommer til oss, går vi inn og redder dem fysisk. Det er farlig, vi blir ofte angrept. Men hver gang tenker jeg: Dette er verdens vakreste barn. Hvert eneste barn er verdens vakreste, hvert eneste barn er som mitt eget. Og hvis mitt eget barn var fanget i slaveri og ble solgt som et dyr, hva ville jeg gjort da? Jeg hadde ikke spart et minutt, jeg ville gått og reddet barnet mitt, fortsatte han.

Siden 1981 har fredsprisvinner Kailash Satyarthi reddet 83 657 barn fra barneslaveri i India. Dagbladet var nylig med da 29 barneslavet ble reddet.

- Bedre enn Red Bull Han sluttet seg til Malala Yousafzai (17) fra Pakistan, som han deler fredsprisen med, som sa at det å møte de norske barna ga ham energi til å fortsette arbeidet:

- Dere er bedre en Red Bull, sa Yousafzai, som vinner fredsprisen for sin kamp for å sikre jenter utdannelse. 

- Dere vil bli sjokkert når dere hører det: Men 66 millioner jenter har ikke tilgang til skolegang, sa hun til alle de som hadde møtt opp til Redd Barnas freprisfest.

- Det er så mange jenter og så magne gutter som ikke kan gå på skole. De har aldri drømt om Ipad, Playstation eller Xbox. Det de drømmer om, er en skole, en bok og en penn.

Kronprinsesse Mette-Marit og Oslos ordfører Fabian Stang (H) var også til stede.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media