SPREDTE SEG: Flere boenheter ble svært skadd i rekkehusbrannen i Jerikoveien, ifølge politiet. Foto: Jan Einar Gåsøy
SPREDTE SEG: Flere boenheter ble svært skadd i rekkehusbrannen i Jerikoveien, ifølge politiet. Foto: Jan Einar GåsøyVis mer

- Mange boenheter svært skadd i rekkehusbrann

Spredte seg raskt. Én person skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): En person er sendt til sykehus med brannskader, etter at en rekkehusleilighet tok «full fyr» i Jerikoveien på Lindeberg i Oslo i 11.40-tida. Brannvesenet melder klokka 13.45 at brannen er under kontroll to timer etter at den startet, men ikke slukket.

Brannen spredte seg raskt og «mange boenheter er sterkt skadd», opplyser operasjonsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt.

Aller personer skal være gjort rede for, og politiet har per nå ingen som er savnet. Det er ikke meldt om andre skadde enn den ene person som befant seg i boligen hvor brannen startet.

Et «større antall personer fra flere boenheter og nabobygg» ble evakuert, etter at brannen først ble meldt klokka 11.46.

Nabo Jan Einar Gåsøy, som har god utsikt over brannen fra en nærliggende boligblokk, sier det «spruter ut flammer» og at situasjonen er svært uoversiktlig.

- Det ser ut til at det har tatt fyr i naborekkehuset. Det kommer til å ryke iallfall fire, fem boenheter, og ikke være mye igjen av denne rekka om dette fortsetter, sier Gåsøy til Dagbladet.

- Alle blokkene her oppe er innhyllet i røyk. Vi har eldre naboer, som vi har banket på til og bedt dem om å lukke vinduene, fortsetter Gåsøy.