Mange branner i julehelga

Flere personer har blitt husløse på grunn av branner under årets julefeiring. I Fredrikstad omkom en 91 år gammel mann i en brann, og i Holmestrand ble en 8 år gammel jente alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jula fikk en ulykkelig utgang for en rekke familier rundt om i landet. Flere bolighus har blitt totalskadd av branner i går og i dag.

I Holmestrand i Vestfold ble en åtte år gammel jente alvorlig skadd etter en boligbrann natt til i dag.

Også seks andre familiemedlemmer i alderen 3-44 år ble brakt til Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg hovedsakelig med røykskader etter denne brannen.

Stabilt for 8-åring

Klokka 5.05 natt til i dag fikk politiet melding om brann i huset, som ligger litt avsides til ved Holmestrand i Vestfold. Alle de sju klarte å hoppe ut fra en balkong i 2. etasje, der soverommene lå. I kveld karakteriserte vakthavende lege ved sykehuset 8-åringens skader som alvorlige, samtidig som tilstanden hennes var stabil.

Etter først å ha måttet ligge i respirator, kunne hun da puste ved egen hjelp. Jenta har pådratt seg lungeskader og brannskader i ansiktet. De øvrige seks skal ikke ha fått alvorlige skader.

Politi et opplyser også at familiens hunder og katter som var i huset brant inne. Så vidt politiet vet, dreier det seg om fire hunder og fire katter.

91-åring omkom

I Fredrikstad i Østfold omkom en 91 år gammel mann i en boligbrann på Lisleby i går. Politiet fikk melding om brannen klokka 15.37. Mannen var alene i leiligheten, og politiet kjenner ikke årsaken til brannen.

I Kristiansund i Møre og Romsdal brøt det ut brann i et nyrestaurert eldre trehus ved 5-tida om morgenen i dag. Ingen kom til skade i brannen, men huset ble totalskadd. Politiet sørget for å vekke beboerne i de tilstøtende bygningene - først og fremst på grunn av røykutviklingen. En familie på tre bodde i huset.

- De våknet selv av brannen, og kom seg ut i god behold, sier vaktsjef Kaare Hals i Nordmøre politidistrikt til NTB.

Også på Halsnøy i Kvinnherad i Hordaland brant et bolighus ned til grunnen natt til i dag. De fire personene som var i huset klarte å komme seg ut i god behold.

Husløse

Et ektepar i 60-årsalderen ble husløse julaften, etter at det begynte å brenne i boligen deres på Bremangerlandet i Sogn og Fjordane. Boligen ble totalskadd i brannen.

- Vi fikk melding om brannen ved 21.45-tida. Ekteparet greide å komme seg ut, men det var umulig å redde huset, sier vaktsjef Harald Vårdal i Fjordane politidistrikt til NTB.

Julekvelden brøt det også ut brann i en trygdebolig i sentrum av Levanger. Leiligheten som tok fyr, ligger i kjede med tre andre leiligheter. Brannvesenet klarte å hindre ilden i å spre seg. Det var ingen mennesker inne i leiligheten under brannen.

Sportsbutikk

Et bolighus på Kjørbekk i Skien i Telemark ble totalskadd i en brann natt til i dag. Politiet i Skien fikk melding om brannen klokka 23.30. Det var ingen personer i huset under brannen, opplyser vaktsjef Heiki Løvlien i Skien politidistrikt til NTB.

Tidligere på kvelden br øt det ut brann i en sportsforretning på Tangen senter på Nesodden i Akershus. Politiet fikk melding om brannen klokka 19.54.

- Da vi kom fram, var det kraftig røykutvikling, og det brant i nedre del av butikken. Det ble en del røykskader, men det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, sier vaktsjef Ragnar Kvile i Follo politidistrikt.

Ingen personer ble skadd i denne brannen.

Legesjekk

Klokka 23.10 i kveld begynte det å brenne i en enebolig ved Seljord. Politiet fikk melding om brannen fra brann- og redningsetaten.

- Det brant kraftig da vi kom fram, og brannmannskapet har problemer med å slukke på grunn av kulda. Vannet fryser, sier vaktsjef Arne Skogen ved Notodden politistasjon til Dagbladet.no.

Han vet ikke om det er mulig å redde eneboligen.

- Kvinnen som bodde der er brakt ut i sikkerhet. Hun er ikke alvorlig skadd, men er tatt med til det lokale legesenteret for en sjekk.

Politiet tror ikke det var an dre mennesker i boligen da brannen brøt ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer