Mange branner i julehelga

Flere personer har blitt husløse på grunn av branner under årets julefeiring. I Fredrikstad omkom en 91 år gammel mann i en brann, og i Holmestrand ble en 8 år gammel jente alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jula fikk en ulykkelig utgang for en rekke familier rundt om i landet. Flere bolighus har blitt totalskadd av branner i går og i dag.

I Holmestrand i Vestfold ble en åtte år gammel jente alvorlig skadd etter en boligbrann natt til i dag.

Også seks andre familiemedlemmer i alderen 3-44 år ble brakt til Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg hovedsakelig med røykskader etter denne brannen.

Stabilt for 8-åring

Klokka 5.05 natt til i dag fikk politiet melding om brann i huset, som ligger litt avsides til ved Holmestrand i Vestfold. Alle de sju klarte å hoppe ut fra en balkong i 2. etasje, der soverommene lå. I kveld karakteriserte vakthavende lege ved sykehuset 8-åringens skader som alvorlige, samtidig som tilstanden hennes var stabil.

Etter først å ha måttet ligge i respirator, kunne hun da puste ved egen hjelp. Jenta har pådratt seg lungeskader og brannskader i ansiktet. De øvrige seks skal ikke ha fått alvorlige skader.

Politi et opplyser også at familiens hunder og katter som var i huset brant inne. Så vidt politiet vet, dreier det seg om fire hunder og fire katter.

91-åring omkom

I Fredrikstad i Østfold omkom en 91 år gammel mann i en boligbrann på Lisleby i går. Politiet fikk melding om brannen klokka 15.37. Mannen var alene i leiligheten, og politiet kjenner ikke årsaken til brannen.

I Kristiansund i Møre og Romsdal brøt det ut brann i et nyrestaurert eldre trehus ved 5-tida om morgenen i dag. Ingen kom til skade i brannen, men huset ble totalskadd. Politiet sørget for å vekke beboerne i de tilstøtende bygningene - først og fremst på grunn av røykutviklingen. En familie på tre bodde i huset.

- De våknet selv av brannen, og kom seg ut i god behold, sier vaktsjef Kaare Hals i Nordmøre politidistrikt til NTB.

Også på Halsnøy i Kvinnherad i Hordaland brant et bolighus ned til grunnen natt til i dag. De fire personene som var i huset klarte å komme seg ut i god behold.

Husløse

Et ektepar i 60-årsalderen ble husløse julaften, etter at det begynte å brenne i boligen deres på Bremangerlandet i Sogn og Fjordane. Boligen ble totalskadd i brannen.

- Vi fikk melding om brannen ved 21.45-tida. Ekteparet greide å komme seg ut, men det var umulig å redde huset, sier vaktsjef Harald Vårdal i Fjordane politidistrikt til NTB.

Julekvelden brøt det også ut brann i en trygdebolig i sentrum av Levanger. Leiligheten som tok fyr, ligger i kjede med tre andre leiligheter. Brannvesenet klarte å hindre ilden i å spre seg. Det var ingen mennesker inne i leiligheten under brannen.

Sportsbutikk

Et bolighus på Kjørbekk i Skien i Telemark ble totalskadd i en brann natt til i dag. Politiet i Skien fikk melding om brannen klokka 23.30. Det var ingen personer i huset under brannen, opplyser vaktsjef Heiki Løvlien i Skien politidistrikt til NTB.

Tidligere på kvelden br øt det ut brann i en sportsforretning på Tangen senter på Nesodden i Akershus. Politiet fikk melding om brannen klokka 19.54.

- Da vi kom fram, var det kraftig røykutvikling, og det brant i nedre del av butikken. Det ble en del røykskader, men det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, sier vaktsjef Ragnar Kvile i Follo politidistrikt.

Ingen personer ble skadd i denne brannen.

Legesjekk

Klokka 23.10 i kveld begynte det å brenne i en enebolig ved Seljord. Politiet fikk melding om brannen fra brann- og redningsetaten.

- Det brant kraftig da vi kom fram, og brannmannskapet har problemer med å slukke på grunn av kulda. Vannet fryser, sier vaktsjef Arne Skogen ved Notodden politistasjon til Dagbladet.no.

Han vet ikke om det er mulig å redde eneboligen.

- Kvinnen som bodde der er brakt ut i sikkerhet. Hun er ikke alvorlig skadd, men er tatt med til det lokale legesenteret for en sjekk.

Politiet tror ikke det var an dre mennesker i boligen da brannen brøt ut.