Mange branntruede landsbyer evakueres i Hellas

Nærmere 30 landsbyer i det sørlige Hellas blir nå evakuert for å redde innbyggere og gjester bort fra skogbrannene. Tallet på omkomne har passert 60, og brannene viser ingen tegn til å svekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En talsmann for brannmyndighetene sa i ettermiddag til nyhetsbyrået AFP at ytterligere 13 landsbyer i Ilia-området, ti i Messina og fire i Arcadia vil bli evakuert. Til da var det funnet 59 omkomne i Ilia, som ligger nordvest på halvøya Peloponnes.

- Vi brenner ... Hjelp oss, hvor er helikoptrene, skrek en mann fra landsbyen Friza inn i telefonen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Vi er blitt overlatt til Guds nåde. Vi har ikke vann eller strøm. Vi kjemper mot ilden med traktorer og greiner, sa en kvinne fra landsbyen Neumota på gresk fjernsyn

Helikoptre har allerede evakuert mange andre landsbyer i den samme regionen. Brannene som brøt ut sist fredag, har rast gjennom knusktørre furuskoger og omringet isolerte landsbyer i denne delen av Hellas.

- Kampen går videre, sa den greske ministeren for offentlig sikkerhet Vyron Polydoras mandag, men myndighetene fikk kritikk for svak innsats mot skogbrannene.

- Regjeringen er ikke i stand til å beskytte oss, sa en mann i landsbyen Artemida vest på Peloppones.Sterk vind hindret mandag vannbombefly i å gå på vingene for å delta i slokkingen av brannene. Greske medier omtalte mandag de voldsomme skogbrannene som den største miljøkatastrofen i manns minne i Hellas. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer