BOMBE: Politi og redningsarbeidere jobber på åstedet i Lahore, Pakistan 13. februar 2017. Foto: REUTERS/Stringer
BOMBE: Politi og redningsarbeidere jobber på åstedet i Lahore, Pakistan 13. februar 2017. Foto: REUTERS/StringerVis mer

Mange drept av selvmordsbomber i Lahore

En Taliban-fraksjon anklages for å stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ti mennesker er ifølge politiet drept i en selvmordsaksjon i Pakistans nest største by Lahore. En Taliban-fraksjon anklages for å stå bak.

Statsminister Nawaz Sharif sier at angrepene vil ikke svekke Pakistans besluttsomhet i kampen mot militante, skriver Reuters.

- Vi har kjempet denne kampen mot terroristene blant oss, og vil fortsette å kjempe til vi frigjør vårt folk, og hevner dem som har ofret sine liv for oss, sa Sharif i en uttalelse.

Kjørt rett inn i demonstrasjon
Eksplosjonen fant sted utenfor provinsforsamlingen i Lahore, som ligger i Punjab-provinsen.

Ifølge en talsmann for politiet i byen, Ali Raza, kjørte en mann på motorsykkel rett inn blant flere hundre farmasøyter som demonstrerte mot en ny lov som regulerer salg av legemidler.

Politiet bekrefter at minst ti mennesker er drept og rundt 60 er såret i eksplosjonen, blant dem flere politifolk.

Provinsministeren Rana Sanaullah bekrefter at det trolig var snakk om et selvmordsangrep.

TV-bilder fra stedet viser store ødeleggelser og mennesker som flykter i panikk. Sykehusene i Lahore har bedt folk gi blod for å kunne ta seg av sårede.

Sendte ut advarsel
Pakistansk sikkerhetstjeneste sendte 7. februar ut en advarsel om at «en uidentifisert terroristgruppe» hadde planlagt «et terroristangrep i Lahore».

Advarselen innebar skjerpet sikkerhet ved viktige bygninger, og byens innbyggere ble samtidig oppfordret til å vise ekstrem årvåkenhet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for selvmordsaksjonen, men Taliban-fraksjonen Jamal ul-Ahrar har truet med å gjennomføre slike angrep. Samme gruppe påtok seg ansvaret for bomben som krevde over 70 menneskeliv i en park i Lahore i påsken i fjor.

Lahore er hjem for rundt 10 millioner mennesker, og bare Karachi har flere innbyggere i Pakistan.

NTB.

SPERRET AV: Politiet har sperret av området. Eksplosjonen skal ha skjedd da en mann på en motorsykkel kjørte inn i en menneskemengde med demonstranter. Lahore, Pakistan, mandag 13. februar 2017. Foto: AP Photo/K.M. Chaudhry
SPERRET AV: Politiet har sperret av området. Eksplosjonen skal ha skjedd da en mann på en motorsykkel kjørte inn i en menneskemengde med demonstranter. Lahore, Pakistan, mandag 13. februar 2017. Foto: AP Photo/K.M. Chaudhry Vis mer