HARDE KAMPER: En soldat overvåker veien vest for Karbala. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED SAWAF
HARDE KAMPER: En soldat overvåker veien vest for Karbala. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED SAWAFVis mer

Mange drept i Karbala i Irak

Rundt 45 mennesker ble onsdag drept i kamper mellom sikkerhetsstyrker og en væpnet sjiamuslimsk gruppe i den hellige byen Karbala, ifølge irakiske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtene mellom irakiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av en radikal, sjiamuslimsk predikant brøt ut da politi og soldater forsøkte å pågripe predikanten Mahmoud al-Sarkhi rundt midnatt tirsdag.

Det opplyser en etterretningskilde i Bagdad og et vitne til nyhetsbyrået Reuters. Sarkhi og hans væpnede tilhengere har tidligere vært i kamper med både amerikanske soldater, irakiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av storayatolla Ali al-Sistani. Sistani er Iraks åndelige sjiamuslimske leder.

Irakiske sikkerhetsstyrker opplyser at de dro for å pågripe Sarkhi da hans tilhengere begynte å sette opp veisperringer og kontrollpunkter rundt om i bydelen hvor han bor inne i Karbala.

Karbala er hellig for sjiamuslimer fordi den huser graven til imam Hussein. Sarkhi har tidligere publisert et brev på internett hvor han kritiserer Sistanis oppfordring til irakere om å kjempe mot sunnimuslimske opprørere i landet.

(NTB)

PÅGRIPES: Irakiske sikkerhetsstyrker pågriper en tilhenger av Sheikh Mahmud al-Hassani al-Sarkhi i Karbala tidligere i dag. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED SAWAF
PÅGRIPES: Irakiske sikkerhetsstyrker pågriper en tilhenger av Sheikh Mahmud al-Hassani al-Sarkhi i Karbala tidligere i dag. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED SAWAF Vis mer