Mange drept i nye sammenstøt på Gazastripen

Spenningen mellom de rivaliserende palestinske fraksjonene Hamas og Fatah øker igjen, og fredag ble minst tolv personer drept i voldsomme sammenstøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I kveld ble huset til utenriksminister Mahmud Zahar angrepet med en rakett mens kampene mellom Hamas og Fatahs støttespillere raste. Ifølge nyhetsbyrået AP ble huset til et Fatah-medlem stormet, og byrået melder også at tallet på drepte er minst 14.

Åtte Hamas-medlemmer, ett medlem av gruppen al-Aqsa-martyrenes brigader og tre sivile ble drept i flere sammenstøt i løpet av dagen. Kampene skjedde etter to uker med relativ ro mellom de to gruppene.

Hamas sverget fredag kveld hevn over dem som er ansvarlig for drapet på Hamas-medlemmene, og talsperson Fawzi Barhoum sier «det ikke kommer til å bli vist nåde» overfor drapsmennene.

Siden midten av desember i fjor er flere titall personer drept i sammenstøt mellom de bitre rivalene. Samtaler om en mulig samlingsregjering har ikke ført fram, og fredag sa Fatah-talsperson Tawfiq Abu Khoussa at «hele dialogen kan eksplodere».

Fredag markerte flere tusen Hamas-tilhengere at det er et år siden gruppen tok over makten i regjeringen fra Fatah, men markeringen ble sterkt preget av den voldelige situasjonen på Gaza.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer