Mange drept i nye sammenstøt på Gazastripen

Spenningen mellom de rivaliserende palestinske fraksjonene Hamas og Fatah øker igjen, og fredag ble minst tolv personer drept i voldsomme sammenstøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld ble huset til utenriksminister Mahmud Zahar angrepet med en rakett mens kampene mellom Hamas og Fatahs støttespillere raste. Ifølge nyhetsbyrået AP ble huset til et Fatah-medlem stormet, og byrået melder også at tallet på drepte er minst 14.

Åtte Hamas-medlemmer, ett medlem av gruppen al-Aqsa-martyrenes brigader og tre sivile ble drept i flere sammenstøt i løpet av dagen. Kampene skjedde etter to uker med relativ ro mellom de to gruppene.

Hamas sverget fredag kveld hevn over dem som er ansvarlig for drapet på Hamas-medlemmene, og talsperson Fawzi Barhoum sier «det ikke kommer til å bli vist nåde» overfor drapsmennene.

Siden midten av desember i fjor er flere titall personer drept i sammenstøt mellom de bitre rivalene. Samtaler om en mulig samlingsregjering har ikke ført fram, og fredag sa Fatah-talsperson Tawfiq Abu Khoussa at «hele dialogen kan eksplodere».

Fredag markerte flere tusen Hamas-tilhengere at det er et år siden gruppen tok over makten i regjeringen fra Fatah, men markeringen ble sterkt preget av den voldelige situasjonen på Gaza.

(NTB)