Nyttårsaften med dyr

Mange dyr er redde på nyttårsaften. Slik kan du hjelpe dem

Nyttårsaften kan være svært belastende for kjæledyra. Veterinæren gir deg råd til hvordan du kan gi dem ei bedre nyttårsfeiring.

REDDE: Mange dyr er redde når det lyser og smeller på nyttårsaften. Med noen enkle grep kan det bli en langt hyggeligere affære. Foto: NTB Scanpix
REDDE: Mange dyr er redde når det lyser og smeller på nyttårsaften. Med noen enkle grep kan det bli en langt hyggeligere affære. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange av oss er nyttårsfeiringa, med alt som følger med av raketter og festligheter, en hyggelig inngang til det nye året. Men lyden og de sterke lysglimtene kan være en skremmende opplevelse for våre firbente venner.

- Heldigvis er det ikke alle dyr som blir like redde, men det er veldig mange som reagerer på smellene og lysene fra rakettene. Det er unaturlig for dyra, og kan skape plutselige reaksjoner selv hos dyr som ikke har reagert tidligere, forteller veterinær og president i Veterinærforeningen, Torill Moseng.

Reaksjonene kan være alt fra mild engstelse til mer alvorlige reaksjoner:

- Hunder kan for eksempel bli urolige, pipe og følge etter eieren. Men vi ser også at noen blir så redde at de prøver å spise seg gjennom døra for å komme unna, rømmer, eller skader seg selv.

Her er hennes fremste tips til deg som hunde- eller dyreeier på nyttårsaften:

1. Vær sammen med dyra

- Ikke la hunden være alene når det begynner å smelle. Hvis man har vært med den hele dagen og forlater den når festlighetene setter i gang, kan det bli skikkelig ille. Hunder er flokkdyr, og søker beskyttelse hos flokken hvis de blir engstelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer