Mange dyrleger har vært ribbet for hoggormmotgift i flere uker, men da første parti kom ble den redningen for Molly

Agder dyreklinikk fikk serumet akkurat i tide.

BITT: Hunden Molly (15 måneder) ble bitt av huggorm. Hun hadde flaks, for da hun kom til dyreklinikken, var motgiften klinikken hadde vært tom for i flere uker nettopp kommet. Foto: Agder dyreklinikk
BITT: Hunden Molly (15 måneder) ble bitt av huggorm. Hun hadde flaks, for da hun kom til dyreklinikken, var motgiften klinikken hadde vært tom for i flere uker nettopp kommet. Foto: Agder dyreklinikk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Agder dyreklinikk har vært tom for hoggormmotgift i flere uker.

- Det har vært litt krise, og flere av de som egentlig skulle hatt motgift måtte behandles konservativt. Hos oss har det vært helt tomt, og det gikk tomt veldig fort, sier dyrlege ved klinikken Camilla Lilleholt til Dagbladet.

Saken ble først omtalt i veterinærens spalte i avisa Agderposten (krever innlogging).

Redningen kom Det var en svært hoggormrik påske i fylket, og allerede for tre uker siden ble klinikken ribbet for motgiften, som kom fra en produsent i Zagreb i Kroatia. Varden kunne tidligere i sommer melde om at det var umulig å få tak i motgiften i Norge.

- De sluttet å prodsuere, og vi hadde et stort laget, som fortsatt gikk tomt, fordi det var mye hoggormbitt i sommer, sier hun.

I løpet av tida har flere hunder vært innom klinikken, og minst én hadde behov for motgiften.

- Det har gått bra så langt, men vi vet foreløpig ikke hvordan det vil gå inn på hundene over lengre tid. De kan få seinskader, sier hun.

Hunder kan dø av hoggormgift, og for Agder dryeklinikks del har det vært uvanlig mange hoggormbitt. Bekymringen var derfor stor da de var uten motgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer