- Mange er interessert i å lage forferdelig mye bråk

Remy (26) er blant mange nordmenn som er på plass i Danmark og klare til nytt gateslag mot politiet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet.no): Norske Remy (26) er blant flere nordmenn som er i København for å fortsette gatekampene, i protest mot politiets storming av Ungdomshuset i går morges. Nå gjør de seg klare til kamp. Stemningen var i 22-tida aggressiv, men foreløpig avventende til det som kan skje utover natta.

- Vil knuse mest mulig

- Det er mange som er interessert i å lage forferdelig mye bråk. En del folk er veldig gale og forferdelig aggressive. Noen ønsker å gjøre mest mulig ut av dette, og knuse mest mulig, sier den norske studenten, som akkurat nå befinner seg i Fristaden Christiana sammen med flere dansker og mellom 10 og 14 andre nordmenn.

Rundt om i byen er det flere andre nordmenn. De fleste kommer fra Blitz-miljøet i Oslo, bekrefter 26-åringen, som er bosatt i Danmark.

- Nordmennene er villige til å følge de retningslinjene som danskene gir. Bråket kan starte om alt fra en halv til to timer, mener han.

I går var han med i gatekampene på Nørrebro. Folk i hans gjeng var med på å tenne på biler og knuse vinduer.

Skjønner frustrasjonen

Fortsatt er det mange demonstranter som ønsker at protestene skal foregå fredelig. Selv ønsker Remy i utgangspunktet ikke å delta i voldshandlinger, men sier han kjenner på frustrasjonen og irritasjonen over politiets framgangsmåte overfor ungdommene.

- Mange er interessert i å lage forferdelig mye bråk

- Dette er feil, og jeg har egentlig ikke lyst til at det skal gå så langt. Men de pakker 15-17-åringer i fengsel sammen med voksne mennesker, og tenker å holde dem der i inntil 14 dager. Jeg kjenner ei ung jente som satt og gråt i fengsel i natt. Hun hadde ikke gjort annet enn å være til stede. De tok en hel gjeng som ikke hadde gjort en dritt. Det fører til en enda verre situasjon og enda mer vold, sier han.

- Forhandlingene om huset var kommet så langt at det var mulig å få til en løsning. Politiet skulle ikke ha gjort dette, mener nordmannen.

Han er heller ikke imponert over politikernes innsats i saken.

- De færreste politikere viser forståelse for situasjonen. De sitter bare hjemme med barna sine og spiser god mat og ser på TV, sier Remy til Dagbladet.no.

<B>FORELØPIG ROLIG:</B> Et demonstrasjonstog med rundt 800 personer beveget seg i 23.30-tida mot Nørrebro. Demonstrantene har foreløpig ikke tydd til vold eller herværk, men flere skal være maskerte.
TATT: Mange aktivister ble arrestert under torsdagens opptøyer. Minst én av dem skal være norsk.