Raset i Gjerdrum

- Mange er livredde

Mandag kom beskjeden om at rundt 600 evakuerte etter kvikkleireraset i Ask kan vende hjem. Men mange er bekymret og flere frykter for framtida.

NYTT KART: Dette kartet er basert på NVEs vurderinger av hvilke områder som det nå er trygt å flytte tilbake til. Illustrasjon: NVE
NYTT KART: Dette kartet er basert på NVEs vurderinger av hvilke områder som det nå er trygt å flytte tilbake til. Illustrasjon: NVE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom beskjeden om at mange av de evakuerte i Ask i Gjerdrum kunne få lov til å flytte hjem. For mange var det overraskende og flere har uttrykt frykt og vært skeptiske på sosiale medier til det som for noen oppleves som en kuvending.

Tommy Kragseth Hansen er en av de evakuerte som fikk beskjeden i går. Han er administrator for Gjerdrumsportalen på Facebook og har forsøkt å holde innbyggerne i kommunen oppdatert på ny og relevant informasjon. Det har han gjort siden raset gikk den 30. desember i fjor.

- De fleste var forberedt på at dette skulle vare lenger. Jeg hadde et håp om at høstferien var målet. Hadde ikke trodd at jeg skulle få friskmeldingen uka etter at folk hadde fått beskjed om å hente ting fra de evakuerte boligene for to måneder, sier Hansen.

Usikker

Tommy Kragseth Hansen sier han forstår alle følelsene som de evakuerte nå kjenner på med tanke på å flytte hjem til boliger, som i større og mindre grad ligger nær raskanten.

- Jeg skjønner de som er usikre, skjønner de som gleder seg og de som trenger mer tid, sier Hansen, som har huset sitt i området som kalles sone 2. Han har tidligere fått henta ut bilen sin og de aller viktigste eiendelene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer