Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange får psykiske problemer på ferie hvert år

Mange nordmenn får psykiske problemer mens de ferierer i utlandet hvert år, viser en undersøkelse.

FERIELIV: Ferielivet er avslappende, men hvert år får mange psykiske problemer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FERIELIV: Ferielivet er avslappende, men hvert år får mange psykiske problemer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen som Europeiske Reiseforsikring har laget, går det fram at 500 nordmenn trenger psykiatrisk hjelp på reise i utlandet. Tallet er basert på rene forsikringssaker fra forsikringsselskapet, skriver Adresseavisen.

Reiseundersøkelsen viser at 5 prosent av alle reisende har opplevd at de selv eller medreisende har fått psykiske problemer eller angst på reise de siste tolv månedene, en økning på 2 prosent fra året før.

Det er i aldersgruppen 16-30 år at andelen som har opplevd psykiske problemer selv eller hos medreisende, er høyest, med 8 prosent. For dem over 45 år ligger andelen på 3 prosent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling