Mange farevarsler om dårlig vær

Det blir glatt og dårlig vær i Sør-Norge de neste dagene. I tillegg er det farevarsel for vind langs store deler av kysten.

SNØ: Det kan bli mye snø i Sør-Norge søndag og mandag. Foto: Meteorologisk instiutt
SNØ: Det kan bli mye snø i Sør-Norge søndag og mandag. Foto: Meteorologisk instiutt Vis mer
Publisert

Det er meldt dårlig vær i Sør-Norge de neste dagene. Meteorologisk institutt har sendt ut en lang rekke farevarsler, blant annet for snø, vind, regn og is.

Gul farevarsel er sendt ut for mye snø lørdag kveld i Telemark, Vestfold, Buskerud, Vest-Agder, Aust-Agder, Hedmark, Fjellet i Sør-Norge, Oppland, Akershus og Oslo.

Det kommer til å bli snø først på dagen, før det går over til regn i lavereliggende strøk i Sør-Norge. Det kan gi vanskelige kjøreforhold.

Det er også varslet underkjølt regn i Agder og Telemark.

Mye snø

- Fra lørdag kveld til mandag kveld ventes mye snø i indre og høyereliggende områder, skriver Meteorologisk institutt i farevarselet.

- Snøgrensa vil variere fra 300–800 meter, høyest snøgrense i sørlige områder. Det ventes omkring 30 cm snø i områder der all nedbøren faller som snø, lokalt kan det komme mer, heter det.

Det er også sendt ut oransje farevarsel for betydelig skredfare i Jotunheimen, Hardanger, Heiane, Vest-Telemark og på Sunnmøre.

Lavtrykk

Overfor Romerikes Blad forklarer Meteorologisk institutt at årsaken er et lavtrykk som drar med seg nedbør innover fastlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer