STENGT: Flere fjelloverganger stengt. Haukelifjellet er en av stedene hvor bilister ikke kommer frem i dag. Foto: Per Flåthe
STENGT: Flere fjelloverganger stengt. Haukelifjellet er en av stedene hvor bilister ikke kommer frem i dag. Foto: Per FlåtheVis mer

Mange fjelloverganger stengt

Hent inn oppdatert informasjon, er tipset fra Statens Vegvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fjelloverganger er i dag stengt på grunn av uvær, hovedsakelig mellom øst og vest. Det er også kolonnekjøring på noen strekninger i Finnmark.

- Generelt i fjellet er det kuling, men ikke nedbør. Vinden fører til snøfokk det kan være vanskelig å komme gjennom, sier statsmeteorlog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk Institutt.

Vinden vil i store deler av landet avta i løpet av sen ettermiddag/kveld i dag, men det vil fremdeles blåse på kysten, og på fjellet kan man oppleve kuling.

Stengt Haukelifjell, Hardangervidda og Vikafjellet er stengt. På Hemsedalsfjellet, Skarsvåg-Nordkapp og Hovden-Haukeli er det kolonnekjøring, i følge Statens vegvesen.

Dovrefjell er for øyeblikket åpen, men kan bli stengt på kort varsel.

- Kjørende fra Østlandet mot Trondheim bør vurdere å kjøre Rv3. Da slipper de å komme til stengte veier etter å ha kjørt lenge på E6, sier Therese Thowsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Oppdatert informasjon Mot Bergen anbefaler hun folk å ta E16 eller å kjøre over Hemsedalsfjellet hvor det er kolonnekjøring.

Thowsen har fire tips til folk som skal krysse fjelloverganger i dag:

- Beregn god tid, kjør etter forholdene, ha god avstand til bilene rundt deg og innhent informasjon før du reiser - mye kan endre seg fort, sier trafikkoperatøren.