Skyting i Oslo

- Mange føler seg utrygge

Siden 15. august har åtte personer blitt skutt i seks ulike skyteepisoder i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har mandag møtt justisministeren og ledelsen i Oslo-politiet.

I MØTE: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) møtte mandag byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og politimester Beate Gangås for å snakke om situasjonen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
I MØTE: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) møtte mandag byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og politimester Beate Gangås for å snakke om situasjonen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Oslo er en trygg by, men følelsen av trygghet er subjektiv følelse. Det er mange som føler seg utrygge, og da er problemet stort nok. Et viktig premiss for å gjøre noe med det er blant annet at gjerningsmennene alltid blir tatt.

Det sier Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Dagbladet som mandag var i møte med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), politimester Beate Gangås og enhetsleder i Enhet Øst John Roger Lund.

Tema for møte var den siste tidas skytinger i Oslo. Politimesteren, statsråden og byrådslederen var alle klare på at det hadde vært et godt møte.

- Vi har en veldig god og konstruktiv dialog med statsråden, og vi har et godt samarbeid med Oslo kommune. Vi er helt avhengig av hverandre, sa politimester Gangås etter møtet.

- Må vinne tillit

Overfor Dagbladet opplyser politimesteren at flere av skyteepisodene har skjedd med bakgrunn i konfliktlinjer i kjente kriminelle miljøer.

For å forebygge flere skyteepisoder peker Johansen på tillit som et viktig virkemiddel, som både politiet og politikerne må jobbe med.

- Tillit er noe man må gjøre seg fortjent til. Jeg opplever at det arbeidet politiet gjør på bakken, med å være til stede, snakke med folk og vise interesse er med å bygge tillit. Men det er ikke noe som vinnes en gang for alle, men noe vi må vinne igjen og igjen. Det er en viktig oppgave både for politikerne og for politiet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer