- Mange følte det kunne ha vært deres mor eller far

Da ordfører Irene Heng Lauvsnes fikk den første meldingen om helikopterstyrten, begynte hun å forberede seg på det verst tenkelige scenarioet.

SORGEN ER STOR: Ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, forteller at sorgen er stor i oljekommunen. Alle kjenner en oljearbeider, og alle har kjent på frykten om at de plutselig en dag ikke skal komme hjem fra jobb. 
Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
SORGEN ER STOR: Ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, forteller at sorgen er stor i oljekommunen. Alle kjenner en oljearbeider, og alle har kjent på frykten om at de plutselig en dag ikke skal komme hjem fra jobb. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STRAND / STAVANGER (Dagbladet): To av de elleve nordmennene som omkom i Turøy-ulykka kom fra Strand kommune, en fergetur fra Stavanger.

Begge var ansatt i Halliburton, men på jobb for Statoil, da Super Puma-helikopteret styrtet i en liten holme ved Turøy ved 12-tiden fredag.

Da kommunen fikk høre om helikopterstyrten begynte de å forberede seg på at noen av de som var om bord kunne være fra Strand. De begynte å frykte at det som ikke skal ramme familier fra deres kommune, kanskje kunne ha gjort det.

Så, forholdsvis kort tid etter de første meldingene om styrten, fikk ordfører Irene Heng Lauvsnes (H) den tragiske beskjeden.

- Det ble en veldig trist dag, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes (H), som møter Dagbladet utenfor rådhuset på Jørpeland.

LES OGSÅ: Dette vet vi om de omkomne

- Tenker det kunne vært meg - Det som er spesielt i vår kommune er at i hvert et hjem er det noen som kjenner nordsjøarbeidere. Når vi får vite at to personer fra kommunen vår er omkomne så er det ganske sannsynlig at man kjenner de, og mange tenker at det kunne vært meg, sier Lauvsnes til Dagbladet, som først beskjeden om at to personer i styrten var fra Strand, og seinere fikk beskjeden om hvem de var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer