Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange frir til Fredriksen

Deep Sea Supply og hovedaksjonær John Fredriksen har fått mange friere på døren.

OFFSHOREMARKEDET: Mange vil spille på lag med milliardær John Fredriksen. Foto: Finansavisen
OFFSHOREMARKEDET: Mange vil spille på lag med milliardær John Fredriksen. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Deep Sea Supply, som selv har mer enn halve flåten i opplag, får mange henvendelser om konsolidering, skriver Finansavisen.

- Mange muligheter blir presentert for oss, både enkeltskip og selskaper, sier konsernsjef i Deep Sea Supply, Jon Are Gummedal, til avisen.

Blir vurdert

Kjell Inge Røkkes Aker tok første skritt for konsolidering i offshoresektoren da det gikk inn i Solstad Offshore og like etter slukte Rem Offshore, og Kristian Siem skal være i diskusjoner med Farstad Shipping.

John Fredriksen nevnes ifølge avisen også som en mulig konsolidator i bransjen. Som hovedaksjonær i Deep Sea Supply er det ikke utenkelig at han vil bruke nettopp dette selskapet i konsolideringsøyemed, hvis det er aktuelt.

- Vi har selvsagt en sterk aksjonær som har signalisert en viss vilje til å delta i konsolideringen, sier Gummedal.

– Konsolidering blir vurdert, men det er ikke noen fremskredne diskusjoner på dette tidspunktet. Det gjelder å finne riktig «asset» eller selskap, og til riktig tid. Når dette er sagt, er vårt hovedfokus som ledelse å håndtere det vi har – vinne kontrakter og få ned kostnadene, påpeker Deep Sea Supply-sjefen.

Fallende inntekter

Ledelsen i Deep Sea Supply har nemlig ifølge avisen mer enn nok å jobbe med selv. Selskapet refinansierte i sommer, men over halve flåten ligger i opplag og inntektene er fallende.

- Vi ser utfordringer fremover. Det er lav aktivitet, ratepress og få muligheter til kontrakter, så det er et svært vanskelig marked, sier Gummedal

Av flåten på 37 skip, ligger hele 20 i opplag. Av de resterende skipene er 10 på kontrakt, med en samlet ordrereserve på 53,5 millioner dollar eksklusive opsjoner.

Flere nyheter:

Masseflukt fra advokatfirma
Ukjent Oslo-advokat tjente 53,4 millioner kroner
Den viktigste Røkke-triggeren av alle

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!