Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange gruvearbeidere savnet etter eksplosjon

Redningsaksjon i kullgruve på New Zealand.

RØYK: Man kan se røyk sive opp fra gruva Pike River på New Zealand. Tilstanden til de savnede er fremdeles uviss. Foto: AP/Scanpix
RØYK: Man kan se røyk sive opp fra gruva Pike River på New Zealand. Tilstanden til de savnede er fremdeles uviss. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meldingene om hvor mange som er savnet etter en eksplosjon i en kullgruve på New Zealand, varierer fra over 35 til 24 mennesker.

Ifølge siste oppdatering fra avisa The New Zealand Herald er 24 arbeidere savnet. Fem personer skal være reddet ut og to er sendt til sykehus. Avisa skriver at redningspersonell gjør seg klare til å gå inn i gruva.

Ulykken fant sted i en gruve rundt 5 mil nord for byen Greymouth på vestkysten av Sørøya, melder NTB.

Ulykka skjedde om ettermiddagen lokal tid. Klokka på New Zealand har passert 20.00 om kvelden.

- Politiet forteller at mellom 25 og 30 gruvearbeidere ikke er gjort rede for etter en stor eksplosjon i gruva, sa byens ordfører Tony Kokshoorn til Radio New Zealand etter at hendelsen skjedde.

Politiet opplyser til TVNZ at en elektriker gikk inn i gruva for å undersøke en kortslutning da han oppdaget at en sjåfør hadde blitt blåst av sitt kjøretøy cirka 1500 meter inn i gruva.

Direktør Peter Whittall i gruveselskapet sier at mennene som har kommet ut intervjues for å forsøke å skape et bilde av omstendighetene rundt eksplosjonen.

- En av de ansatte har sagt at han følte en eksplosjon, og at han derfor gikk ut sammen med en kollega, sier Whittall.

Det oppnås ikke kommunikasjon i gruva. Et massivt redningskorps med brannvesen, ambulansepersonell og spesialisert redningspersonell for gruveulykker er på plass.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!