Dag Jacobsen ved OUS:

- Mange har sluttet

Intensivsykepleiere slutter fordi de er utslitte, sier avdelingsleder Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus, og ber neste regjeringen om å ta grep.

SLUTTER: Intensivsykepleiere slutter fordi de er utslitte, sier Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB
SLUTTER: Intensivsykepleiere slutter fordi de er utslitte, sier Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avdelingsleder Dag Jacobsen ved Medisinsk intensiv på Ullevål sykehus sier til Dagbladet at en ny helseminister ikke kan vri seg unna problemet knyttet til tilgangen på intensivsykepleiere.

- Pandemien er ikke over på intensivavdelingene. Her har de ansatte blitt utsatt for et hardkjør i halvannet år som følge av pandemien og mangel på intensivsykepleiere. I tillegg har mange intensivsykepleiere nå sluttet fordi de er utslitte, sier Jacobsen til Dagbladet, og legger til at dette har medført redusert drift på deres avdeling.

- Derfor håper jeg – og dette er en hjertesak for meg – at den nye regjeringen vil ta tak i denne problemstillingen på en helt annen måte enn den sittende.

Krevende

Videre kan Jacobsen fortelle at de nå fyller på med sykepleiere fra andre avdelinger, som har behov for opplæring for å ta hånd om intensivpasientene.

I tillegg sier han at pasienter som i utgangspunktet skulle ha ligget på den medisinske intensivavdelingen, ligger på andre avdelinger som ikke har like mye erfaring med den typen pasienter.

- På nåværende tidspunkt har vi tolv covid-19-pasienter innlagt på intensivavdelingene på OUS. Disse pasientene er minst dobbelt så krevende å behandle som andre pasienter, rett og slett fordi de er rammet av såpass krevende lungeforandringer, sier Jacobsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer