IVARS HERJINGER:  
Et tre veltet over en bil i Stjørdal sentrum under ekstremværet «Ivar» torsdag kveld. Mange husstander er strømløse etter uværet. 
Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
IVARS HERJINGER: Et tre veltet over en bil i Stjørdal sentrum under ekstremværet «Ivar» torsdag kveld. Mange husstander er strømløse etter uværet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpixVis mer

Mange husstander forblir uten strøm i flere dager

Minst 53 000 mistet strømmen i ekstremværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 53.000 husstander i Midt-Norge mistet strømmen da «Ivar» raste inn over kystfylkene.

- Vi jobber nå for å klare å håndtere feilretting gjennom helgen, så noen av våre kunder må nok belage seg på å være uten strøm i flere døgn, sier nettdirektør Bård Uthus i TrønderEnergi til NRK.

TrønderEnergi har økt beredskapen med nesten 100 montører i forbindelse med ekstremværet Ivar. I tillegg er nettsentral og kundeservice ekstra bemannet.

Selskapet melder at det er store problemer med strømforsyningen mange steder og at store styrker er ute på jobb. Dette arbeidet vil altså pågå gjennom fredagsnatten og hele helgen.

Selskapet opplyser at de prioriterer de største områdene først, og der det er fare for liv og helse. De kan ikke love strømløse kunder noe tidspunkt for feilretting.

(©NTB)