MISTET LIVET:  To tenåringsgutter ble lørdag kveld hentet opp av vannet. I dag døde en av dem, en 15 år gammel gutt. For en 16-åring er tilstanden fortsatt alvorlig. 
Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix
MISTET LIVET: To tenåringsgutter ble lørdag kveld hentet opp av vannet. I dag døde en av dem, en 15 år gammel gutt. For en 16-åring er tilstanden fortsatt alvorlig. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpixVis mer

- Mange i Fredrikstad er berørt av dette

15-åring døde etter badeulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 15 år gamle gutten som ble hentet opp av vannet etter en badeulykke i Fredrikstad lørdag kveld døde i dag på sykehus.

To  undommer, en på 15 og en på 16, ble var invovert i ulykken i tredje dam i Bjørndalen i Fredrikstad.

Begge var livløse da de ble hentet opp av dammen etter å ha ligget under vann i rundt 15 minutter. Det ble gitt livreddende førstehjelp på ulykkesstedet, og guttene ble etter hvert overført til Rikshospitalet, men livet til den yngste av dem sto altså ikke til å redde.

Tilstanden på 16-åringen skal fortsatt være alvorlig, opplyser Oslo universitetssykehus.

Åpent hus for pårørende 15-åringen var ifølge kommunalsjef i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold, elev ved Kvernhuset ungdomsskole. Der vil elevene i morgen få beskjed om hendelsen. Det samme vil Borge ungsomsskole, hvor 16-åringen er elev.

- Lederne i skoleetaten er samlet nå for å avtale hvordan de skal møte elevene ved de to berørte skolene i morgen. Vi har derfor ikke fastsatt noen detaljert plan for hvordan uka blir lagt opp, sier Grønvold til Dagbladet.

På Helsehuset i Fredrikstad har kommunen holdt åpent for pårørende, vitner til ulykken og nære venner av de to guttene.

- Der har vi gitt informasjon, snakket med dem som er sterkt berørt av det som har skjedd, og tilbudt videre støtte og oppfølging, sier Grønvold.  

Et sterkt familiesamhold I tillegg har kommunen oppfordret de som ønsker bistand til å kontakte legevakta, som er døgnåpen.  

- De nærmeste pårørende har hatt fullt fokus på å være til stede for guttene sine. Vi opplever et sterkt familiesamhold, og har oppfordret de nærmeste pårørende til å holde sammen og snakke om det som har skjedd, sier Grønvold.

Hun sier også at det er mange i Fredrikstad som er berørte av hendelsen.

Fikk melding lørdag kveld Politiet meldte først på Twitter rett før klokka 21 i går kveld at de to ble funnet druknet, da de ble hentet opp av vannet livløse.

De to guttene ble hentet opp av vannet rundt klokka 20.45, og politiet startet så livredning.

Politiet tror ulykken kan ha skjedd i forbindelse med bading, etter tips fra flere meldere på stedet. 

- Det er snakk om to ungdommer som hadde vært under i minst 15 minutter da vi kom til stedet, sa operasjonsleder Arne Haraldstad i Østfold politidistrikt til Dagbladet i går kveld.