Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange julebranner

Men heldigvis døde ingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like sikkert som at folk spiser ribbe og pinnekjøtt til jul, så er det mange branner i høytiden.Mange har blitt husløse, et historisk bygning ble flammenes rov i Hurum og enkelte har blitt behandlet for røykskader.

Tvillinger reddet

I morges ble en familie på fem husløse etter at huset deres i Rygge i Østfold begynte å brenne. To tvillinger på fire år kom fra brannen uten skader, men begge foreldrene samt et barn til måtte behandles for letter skader på sykehus.

Verpen gård i Hurum i Buskerud ble ødelagt i en brann natt til i dag. Ved 2.30-tida oppdaget mora i huset at det brant. Hun og tre barn klarte å rømme før det var for sent. Huset, som er 400 år gammelt og et av de eldste i Hurum, er totalskadet.I natt begynte det også å brenne i en enebolig i Larvik. Brannvesenet fikk raskt kontroll over ilden og ingen ble skadet.

Mistet alt

I Bergen har det også vært flere branner. Sju ble husløse da et hybelhus brant ned julaften. Ingen var hjemme, men alle eiendelene til de som bodde i huset gikk tapt.

Også et hus i Fyllingsdalen begynte å brenne julaften. Huset er påført store innvendige brannskader.

Brannvesenet i Oslo har også hatt en travel julehelg, men heldigvis har det ikke vært snakk om noen alvorlige branner. Tilsammen 11 ganger har brannvesenet rykket ut, men det har stort sett dreid seg om røykutvikling. Tørrkokte kjeler er en svært vanlig brannårsak.

FLAMMENES ROV: To hybelhus i Bergen ble overtent på julaften og sju ble husløse. Heldigvis var ingen hjemme da den voldsomme brannen brøt ut. Foto: GEIR STYVE
FLAMMENES ROV: To hybelhus i Bergen ble overtent på julaften og sju ble husløse. Heldigvis var ingen hjemme da den voldsomme brannen brøt ut. Foto: GEIR STYVE Vis mer
HYPPIGE BRANNER:</B> Statistikk viser at det i desember er 50 prosent flere branner enn eller i året.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media