- Mange kan melde seg ut av SV

Tidligere partileder i SV, Berit Ås (77), er forarget over at regjeringen har vedtatt å sende jagerfly til Afghanistan. Hun spår at mange kommer til å melde seg ut av SV hvis ikke vedtaket blir forandret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredningstiden er over og SV-veteranene har begynt å rasle med sablene mot den nye regjeringen.

Denne gangen er det Berit Ås (77), SVs første partileder, som er forarget over regjeringens vedtak om å sende jagerfly til Afghanistan.

- Tenk om tyskerne hadde hatt F 16 med smarte bomber. F 16-fly er ikke et defensivt våpen. Den som tror det må gå hjem og legge seg, sier Ås til Dagbladet.no.

- Jeg lå våken hele natta etter at jeg hørte dette. Jeg har lest så forferdelig mye om hva som skjer med soldatene som deltar i et slikt oppdrag, sier Ås.

I morgen skal hun holde appell utenfor Stortinget mot bombeflyene. Det er Fredsiniativet som arrangerer demonstrasjonen.

Organisasjonen er ledet av Ingrid Fiskaa, som også er sentralstyremedlem i SV.

- Mange i SV vil føle dette som et svik, sier Ås til Dagbladet.no.

Hun sammenligner saken med Kosovo-krigen da SV vedtok å støtte bombingen av Serbia.

- Jeg har forsøkt å komme på hva jeg ville gjort selv hvis jeg fortsatt hadde sittet på Stortinget. Jeg tror jeg ville erklært meg som uavhengig, sier Ås.

I tillegg til Berit Ås, skal Maryam Azimi, som er afghansk forfatter, og tidligere Venstre leder Gunnar Garbo holde appell.

SVs Olav Gunnar Ballo skulle etter planen også holdt appell, men trakk seg i dag.

FORARGET: Tidligere SV-leder Berit Ås tror mange vil melde seg ut av partiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer