- Mange kvinner blir ødelagt

Prostituerte kvinner i Oslo kan tjene 10000 kroner dagen. Pengene kan ikke settes inn på konto. Løsningen blir et enormt forbruk. Forsker May-Len Skilbrei advarer mot å prostituere seg for å tjene seg rike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

May-Len Skilbrei er forsker ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA), og har i sin hovedoppgave dybeintervjuet jenter som selger sex fra institutter og leiligheter. I 1998 skrev hun bok om funnene sine.

- Jentene har ikke utdannelse, og har prøvd seg på det vanlige arbeidsmarkedet. Det oppfyller ikke deres drømmer slik de forventer, sier Skilbrei.

Hun forteller at mange prostituerer seg for å slette gjeld eller spare. - Jentene er ikke vant til penger. Så kan de plutselig få 20000 til 60000 kroner på en måned. Pengene kommer fort inn, kanskje 10000 på en dag. De er ikke lovlige og kan ikke settes på konto.

- Jentene kjøper gjerne kjempedyre kjoler og ferier. Trening og kroppspleie er vanlig. Det er også skjønnhetsoperasjoner.

Hun advarer jenter mot å tro at prostitusjon bare er en vei til raske penger.

- Veldig mange kvinner blir ødelagt. De får ødelagt sin evne til å glede seg over sex, og evnen til å forelske seg. De mister troen på parforhold. Jentene blir kyniske og klarer ikke å se på menn som annet enn en kilde til penger. De sårer seg selv uten å få noe på lang sikt. De skal leve etter prostitusjonen, sier Skilbrei.