Mange kvinner sexplages på nettet

27 prosent av kvinnene som deltok i en stor undersøkelse, sier de er blitt seksuelt trakassert på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen er foretatt av Korean Institute of Criminology. Menneskene de har intervjuet er koreanere, og tallene kan derfor trolig ikke sammenliknes med norske forhold.

Uansett viser undersøkelsen at mange har dårlige erfaringer med Internett.

27,1 prosent av alle kvinner og 19 prosent av alle menn har opplevd forskjellige typer seksuell trakassering på nettet, skriver The Korea Herald.

Prostitusjon

Av de spurte hadde 14,6 prosent fått tilsendt krenkende materiale. Mange har følt seg presset inn i en seksuell samtale. 5,5 prosent har fått grove vitser som de reagerer sterkt på, mens 1,5 prosent har fått obskøne telefonsamtaler etter at telefonnumrene deres er lagt ut på nettet av andre.

Flere har også erfaring med kjøp og salg av sex over verdensveven. 4,8 prosent har brukt Internett til prostitusjon. Av disse var 7,1 prosent tenåringer.

Alvorlig kriminalitet

- Mange lurer på hvordan det er mulig å bli seksuelt trakassert av en annen person på Internett, sier Lee Kyung-hwa, sjef for Report Center of Cyber Sexual Violence til The Korea Herald.

- I cyberspace skjer ofte trakasseringen ved bruk av ord. Identiteten til gjerningsmannen er ofte ukjent, og det får folk til å begå mer alvorlig kriminalitet, sier hun.