- Mange menn føler seg avmaskulinisert

Men det må vi kunne diskutere uten å nevne Eivind Berge, mener stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H).

DEBATT UTEN BERGE: De som ikke mener det samme som Ap-politiker Arild Stokkan-Grande om likestilling blir koblet til Eivind Berges holdninger, mener Torbjørn Røe Isaksen (H).
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DEBATT UTEN BERGE: De som ikke mener det samme som Ap-politiker Arild Stokkan-Grande om likestilling blir koblet til Eivind Berges holdninger, mener Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsrepresentant for Høyre Torbjørn Røe Isaksen mener debatten om mannsrollen og likestilling er viktig, men at det er problematisk å knytte den til blogger Eivind Berge, som ble varetektsfengslet for å ha truet politiet på livet.

- Det må være mulig å ha denne debatten uten å bruke Berges begrepsapparat, sier Isaksen til Dagbladet.

Likestillingens skyggesider Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) mener at menn har alt å vinne på likestilling, og skriver i sin kronikk at Eivind Berge har feil når han sier at «feministstaten» knebler norske menn, fordi menn i dag er rikere og mer opplyst enn noen sinne.

Torbjørn Røe Isaksen mener det er viktig å ikke måle hvor vellykket likestillingen har vært kun ut i fra materielle premisser.

- Det kan være kulturelle problemer knyttet til en så stor samfunnsendring som likestillingen siden 60-tallet, og at mange menn føler seg avmaskulinisert. De fleste store samfunnsendringer har alltid skyggesider, sier Isaksen.

Isaksen understreker at han mener likestillingen har hatt mange positive konsekvenser, og er veldig komfortable med det nye kjønnsrollemønsteret likestillingen har bidratt til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer