- De siste ukene før skolestart er det mange som gruer seg. Det er komplekst, og mobbing er ofte en del av et større bilde, sier Ane Bjørknes, rådgiver i Røde Kors sitt dialogtilbud for barn og unge, Kors på halsen.
En rapport fra Medietilsynet fra 2012 viser at 15 prosent av alle barn mellom 9 og 16 år jevnlig mobbes via nett eller mobil, og i første halvår i år hadde Kors på halsen dobbelt så mange henvendelser om digital mobbing som de hadde i fjor. Den kan være like ille som mobbingen som skjer på skolen.
- Ungdom skiller ikke mellom nettmobbing og mobbing i skolegården. For dem er det det samme, og for noen er dette så voldsomt og vanskelig at det kan utvikle seg til psykiske problemer, sier Bjørknes.
- «Liker» er viktig Gjennomsnittsalderen på dem som henvender seg til Kors på halsen er 14 år. Generalsekretær i Røde Kors, Åse Havnelid, savner en satsing på skolehelsetjenesten.
- Politikerne må ta større ansvar for å få til en bedre skolehelsetjeneste. Vi ser at det å ha en helsesøster eller en skolepsykolog ofte er til stor hjelp. Jeg håper dette også kan bli et tema i valgkampen, sier hun.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger