«Mange omkomne» i båtbrann i USA

Fire personer er funnet omkommet, og 29 personer er savnet etter brann i en dykkerbåt på kysten av Sør-California. Båten har nå sunket.

BÅTBRANN: 34 personer skal være savnet etter en båtbrann i Sør-California, skriver AP og CNN. Flere skal være døde. Video: CNN og Ventura County Fire Department Vis mer

Kystvakta i California har sendt ut melding om en stor redningsaksjon på en 75 fot lang båt nær Santa Cruz Island. Båten sto i brann, og kystvakta skriver på Twitter at flere er reddet ut.

Fire personer er funnet omkommet, mens 29 personer fremdeles er savnet, sier en talsperson for kystvakta til nyhetsbyrået AP.

Den amerikanske kystvakta skriver i ei pressemelding at fem personer er evakuert til lystbåten Great Escape.

Ifølge CNN lå de 33 som er omkommet eller savnet og sov under dekk, mens de fem som ble reddet var besetningsmedlemmer som var våkne på dekk og hoppet i vannet.

En god stund verserte det forskjellige tall om hvor mange som var om bord på båten. Ifølge kystvakta skyldes det at et sjette besetningsmedlem, som ifølge båtens papirer skulle ha vært om bord på båten, faktisk ikke var det.

Båten gikk ned drøye 18 meter fra land, mens brannmannskap forsøkte å slukke brannen. Havet er 20 meter dypt der båten sank, framgår det av pressemeldinga. Ifølge kystvakta stikker fremdeles deler av baugen opp av vannet.

Talsperson Bill Nash i brannveneset i Ventura, Los Angeles sier til CNN at det er «mange omkomne» i brannen.

- Det er en stor båt, og vi vet at det er mange omkomne. Jeg har ikke et eksakt tall, sier Nash.

Dykkerfartøy

VANSKELIG REDNINGSARBEID: Brannen er vanskelig å slukke, noe som hindrer redningsmannskaper i å ta seg om bord for å søke etter overlevende. Foto: Ventura County Fire Department
VANSKELIG REDNINGSARBEID: Brannen er vanskelig å slukke, noe som hindrer redningsmannskaper i å ta seg om bord for å søke etter overlevende. Foto: Ventura County Fire Department Vis mer

Talspersonen sier videre at de har fått beskjed om at brannen har oppstått i et fartøy som brukes til dykking.

Brannvesenet i Ventura opplyser også overfor TV-kanalen KTLA at flere skal ha omkommet, men dette er ikke bekreftet av kystvakta som leder redningsaksjonen.

Seniorleder i kystvakta, Aaron Bemis, sa tidligere i kveld til CNN at redningsmannskaper ikke hadde hatt mulighet til å ta seg om bord i båten for å redde ut eventuelle overlevende.

Ifølge Bemis fortsatte brannen å vokse, til tross for at redningsmannskaper jobbet iherdig for å slukke flammene. Ifølge kystvakta-lederen kan dette muligens knyttes til mengden drivstoff om bord.

Også tåke har gjort redningsarbeidet vanskelig, sier Mike Eliason, talseperson for brannvesenet i Santa Barbara County, til CNN.

CNN: Besetninga reddet ut

En gruppe på fem besetningsmedlemmer klarte å redde seg ut fordi de var i hovedlugaren, mens de 33 passasjerene var under dekk, skriver CNN.

En av personene som har blitt reddet skal være lettere skadet. Samtidig fortsetter evakueringen av flere passasjerer.

KTLA skriver at båten heter Conception, og at den har base i havnen i Santa Barbara.

Brannen oppsto rundt klokka 03.30 natt til mandag lokal tid, skriver LA Times.

Ifølge nettstedet Worldwide Diving Adventures la Conception fra kai tidlig lørdag morgen. Turen skulle være over mandag ettermiddag.

Hovedmålet for turen var San Miguel Island, der dykkerforholdene skal være ideelle i starten av september, ifølge nettstedet.