«Mange omkomne» i båtbrann i USA

Fire personer er funnet omkommet, og 29 personer er savnet etter brann i en dykkerbåt på kysten av Sør-California. Båten har nå sunket.

BÅTBRANN: 34 personer skal være savnet etter en båtbrann i Sør-California, skriver AP og CNN. Flere skal være døde. Video: CNN og Ventura County Fire Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kystvakta i California har sendt ut melding om en stor redningsaksjon på en 75 fot lang båt nær Santa Cruz Island. Båten sto i brann, og kystvakta skriver på Twitter at flere er reddet ut.

Fire personer er funnet omkommet, mens 29 personer fremdeles er savnet, sier en talsperson for kystvakta til nyhetsbyrået AP.

Den amerikanske kystvakta skriver i ei pressemelding at fem personer er evakuert til lystbåten Great Escape.

Ifølge CNN lå de 33 som er omkommet eller savnet og sov under dekk, mens de fem som ble reddet var besetningsmedlemmer som var våkne på dekk og hoppet i vannet.

En god stund verserte det forskjellige tall om hvor mange som var om bord på båten. Ifølge kystvakta skyldes det at et sjette besetningsmedlem, som ifølge båtens papirer skulle ha vært om bord på båten, faktisk ikke var det.

Båten gikk ned drøye 18 meter fra land, mens brannmannskap forsøkte å slukke brannen. Havet er 20 meter dypt der båten sank, framgår det av pressemeldinga. Ifølge kystvakta stikker fremdeles deler av baugen opp av vannet.

Talsperson Bill Nash i brannveneset i Ventura, Los Angeles sier til CNN at det er «mange omkomne» i brannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer