Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klodens dyreste strender:

- Mange rare kåringer i verden, dette er bare tull

Seljesanden i verdensklasse med Waikiki Beach og andre storheter. Det koster visstnok 570 kroner å bade her.

VERDENSKLASSE: Seljesanden i Sogn og Fjordane har havnet på en eksklusiv liste over verdens 10 mest eksklusive strender - i prisnivå. Foto: Helge Sunde, Samfoto.
VERDENSKLASSE: Seljesanden i Sogn og Fjordane har havnet på en eksklusiv liste over verdens 10 mest eksklusive strender - i prisnivå. Foto: Helge Sunde, Samfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Selje kommune i Sogn og Fjordane syntes først det var stas at Seljesanden i hans egen kommune dukket opp på en eksklusiv liste over de 10 fremste badestrendene å merke seg i hele verden.

Det er reiseselskapet Travel Bird som har sjekket over 300 strender i 90 land, og der dukker jammen vakre Seljesanden opp på 10. plass i selskap med Waikiki Beach på Hawaii og andre storheter.

Dette er riktignok av kåring av de 10 DYRESTE strendene på kloden. Men likevel, bare det å bli vurdert i strandfolkets Champions League.

Noen timer etter Seljesandens inntog i det ypperste selskap, synes Selje-ordføreren fortsatt det er gøy at hans egen nabostrand blir kjent over hele kloden.

Men om selve utvelgelsen av de 10. dyreste strendene på den samme kloden, har han en annen konklusjon.

- Det er mange rare kåringer her i verden. Dette er jo bare tull, sier ordfører Stein Robert Osdal (KrF) til Dagbladet.

Han er fortsatt blid, himmelen er blå, og det er sånn ca. 17 grader i vannet nå på verdensberømte Seljesanden rett ved Selje sentrum.

Til kåringen og tallene bak:

Anse Vata i Noumea på Ny-Caledonia i Stillehavet er verdens dyreste strand med en totalpris 741 kroner pr. badebesøk.

Lunsj: 243 kroner

Seljesanden kommer på 10. plass med en prislapp på 570 kroner.

Slik er kategoriene som kommer fram til totalprisen, her Seljesanden:

- Solkrem, 197 kroner

- Vann, 22 kroner

- Øl, 73 kroner

- Iskrem, 35 kroner

- Lunsj, 243 kroner

- Inngangspenger 0 (Seljesanden eneste gratis der på Topp 10).

Vi ber ordføreren forklare de to «tyngste» postene.

- Hva får gjestene til lunsj for 243 kroner på stranda?

- HÆH ? Ordfører Stein Robert Osdal liker oppmerksomheten, men rister på hodet av tallene. Foto: Selje kommune.
- HÆH ? Ordfører Stein Robert Osdal liker oppmerksomheten, men rister på hodet av tallene. Foto: Selje kommune. Vis mer

- Hæ, 243 kroner? Jeg lurer først på hva slags vaner de har de som har lagd denne undersøkelsen. Sånn umiddelbart vil jeg si to eller tre pastasalater pluss en halvliter brus.

- Etter at Selje Hotell brant ned, er det to kafeer og en pub/restaurant i Selje sentrum. Jeg spiser lunsj der innimellom. Det koster maks 120 kroner inklusiv drikke.

- Men 197 kroner for solkrem?

Ordføreren blir stille, og rådfører seg med datteren først.

- Det er mulig noen har greid å spore opp en solkrem til 197 kroner i Selje sentrum. Men jeg kan garantere at gjester skal finne en «vanlig» type til 100 kroner.

Om vannet til 22 kroner sier ordfører Osdal:

- På vakre Seljesanden kan alle fylle drikkevann av beste kvalitet helt gratis.

TravelBird opplyser søndag formiddag at de på søndag ikke har personal til stede som kan svare på henvendelser om denne saken.

Dagbladets reporter har kost seg på tre av strendene på den eksklusive lista: Waikiki i Honolulu, Manley Beach i Sydney og South Beach i Miami. Den siste seinest i desember 2017.

229 for å komme inn?

Da var det i alle fall ikke «inngangspenger» på 229 kroner, som den ferske verdenskåringen hevder. Det kostet rett og slett ingenting å slå seg til midt på South Beach med medbrakt håndkle, solkrem og vannflaske.

229 KRONER I INNGANGSPENGER ? Det oppdaget verken ordfører Stein Robert Osdal i Selje kommune eller Dagbladet. Foto: Douglas Elliman, Splash News/NTB Scanpix.
229 KRONER I INNGANGSPENGER ? Det oppdaget verken ordfører Stein Robert Osdal i Selje kommune eller Dagbladet. Foto: Douglas Elliman, Splash News/NTB Scanpix. Vis mer

Ordfører Stein Robert Osdal kan bekrefte den opplevelsen:

- Vi var på South Beach fem dager i 2012. Det kostet ikke noe å komme inn. Vi kunne leie solsenger, men det kostet i alle fall ikke så mye. Nei, denne undersøkelsen er tull.

Utenlandsturismen til Seljesanden har gått ned etter at Selje Hotell brant.

I KLASSE MED SELJESANDEN I SOGN OG FJORDANE: Waikiki Beach i Honolulu, Hawaii har også kommet med på den eksklusive strandlista. Foto: Caleb Jones, AP/NTB Scanpix.
I KLASSE MED SELJESANDEN I SOGN OG FJORDANE: Waikiki Beach i Honolulu, Hawaii har også kommet med på den eksklusive strandlista. Foto: Caleb Jones, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Seljes «hemmelige» magnet

Ordføreren i Selje kommune - fra 1. januar 2020 en del av nye Stad kommune - kan røpe en annen strand i kommunen som tiltrekker seg langt flere turister fra jordkloden rundt.

- Hoddevik er kåret til en av verdens 10 beste surfestrender i den britiske avisa The Guardian. Og DET er blitt lagt merke til.

For ordens skyld: her er komplett liste over de drøyt 300 strendene som er testet i Travel Birds strandprisindeks for 2018.

Rett bak Seljesanden på «dyringlista» kommer flere norske strandperler: 13. Kristiansand (Hamresanden? Strandnavn ikke nevnt), 14. Borestranda, Kleppe, 15. Huk, Oslo, 20. Solastranda, Sola, 21. Sjøsanden, Mandal, 27. Åkresanden, Karmøy.«»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling