Mange så snø for første gang under Sør-Texas' første snøfall på flere år

Både barn og voksne sør i Texas jubler etter at den første snøen på åtte år falt i delstaten i går.

SNØFALL: Sør-Texas opplevde sitt første snøfall - på åtte år! Se videoen for litt ekstra julestemning. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et julemirakel, kaller The Guardian det som skal være Texas første snøfall på flere år. De store snøflakene la seg som en dyne om store deler av Sør-Texas i går, og i tillegg til å ta med seg tusener av husholdningers strøm, gledet den skolebarn i alle aldre.

Flere barn bosatt i den amerikanske delstaten opplevde nemlig snø for første gang i går. Det skriver New York Times. Ti år gamle Vincent Rivera fra havnebyen Corpus Christi i Texas forteller avisa at han, før nå, kun har hørt om snø via andre.

- Mamma har vært steder som Chicago og Washington, D.C når det har snødd. Hun har fortalt meg mye om det, og jeg skulle alltid ønske at jeg hadde vært der slik at jeg kunne få se det jeg også, sier han.

Første snøfall på åtte år

Det er kalde temperaturer kombinert med fuktig luft utenfor Mexicogolfen som skal være premisset for bygene som falt over delstaten på lørdag.

Det snødde både i San Antonio, Corpus Christi og i Huston, byer som, ifølge The Guardian, ikke har sett snø sien 2009. Mens gjennomsnittstemperaturen i Corpus Christi i desember er mellom syv og 18 grader, falt temperaturene til minus tre grader i går.

Ved Universitetet i Texas falt det opp til 127 millimeter snø, mens San Antonio fikk 52 millimeter. Så mye snø har ikke byen hatt siden januar 1987.

120 millimeter

Værmeldingen torsdag viste at det kom til å snø i løpet av kvelden. Derfor fikk Rivera lov til å sitte oppe til midnatt for å få se snøen for første gang. Dessverre ventet han forgjeves, skriver New York times.

Fem timer senere kom den derimot dalende, og han våknet til nesten 50 millimeter snø. Andre steder i nabolaget hadde den nådd over 120 millimeter.

- Det var en skikkelig kul opplevelse, sier gutten til avisa.

- Et julemirakel

Selv om snø kan være vanlig i noen deler av Texas, har den med andre ord ikke vært å se i sørdelen av delstaten på flere år. Værforholdene var faktisk så uvanlige at innbyggerne lagde hashtaggen #TexasSnow2017. Det skriver CNN.

- Det er et julemirakel, var det en som skrev på Twitter. I videoen han postet i Tweeten laver snøen ned.

CNN-journalist Renee Santos postet en video der hun danset i snøen. I videoen sier hun at «det var 80 fahrenheit (26,7 celsius, journ.anm) for to dager siden, og nå snør det!».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer