Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange savnet fra The Beach

Stranda fra Hollywood-filmen var full av folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chan Marongtaechar sier at 200 av bungalowene hans ble feid på sjøen av kjempebølgene. Bølgene har også tatt med seg ansatte og gjester. Stedet han eier ligger på Phi Phi-øya i Thailand, der Leonardo DiCaprio og resten av Hollywood-crewet filmet kinosuksessen The Beach.

- Jeg er redd for at det kommer til å være et stort antall døde utlendinger som er savnet i havet, og også mange av mine ansatte, sier han ifølge AP.

Selv var Marongtaechar i Bangkok da katastrofen skjedde.

Han anslår at det vanligvis vil være minst 700 mennesker på stranda på den tida bølgene kom.

Offiselt er 168 mennesker bekreftet døde i Thailand hittil, men mange er savnet. 1900 er skadet av kjempebølgene, som brått reiste seg i havet og veltet inn over land som en vegg. Flere steder skal bølgene ha vært fem-seks meter høye. Minst hundre dykkerturister var ute og dykket da de ble tatt av bølgene.

Dødsbølge

I Malaysia er minst 28 mennesker døde. Mange av dem var turister som var ute og svømte eller sto på vannski da bølgen overraskende feide inn over land. Flere dusin mennesker er savnet. Mange av disse ble dratt ut i havet da bølgen trakk seg tilbake.

Hjemmene til flere tusen fiskere er også ødelagt.

KATASTROFEOMRÅDE: Disse bildene ble sendt på thailandsk tv tidligere i dag og viser innbyggere i Phuket der bølgene rammet. Bare i Phuket er seksti mennesker tatt av bølgene. Foto: SCANPIX
KATASTROFEOMRÅDE: Disse bildene ble sendt på thailandsk tv tidligere i dag og viser innbyggere i Phuket der bølgene rammet. Bare i Phuket er seksti mennesker tatt av bølgene. Foto: SCANPIX Vis mer

Sri Lanka er blant områdene som er hardest rammet av flodbølgene. 1700 mennesker er meldt døde, og en million mennesker er skadet eller har mistet hjemmene sine etter kjempebølgenes herjinger. En av fotografene til Associated Press beskriver at han tok seg til området sør for hovedstaden Colombo der bølgene har vært størst.

- Jeg så barnekropper som satt fast i nettinggjerder, sier han.

Langs Indias kyst er mer enn 1100 mennesker druknet. Mange av dem var fiskere som var ute i båtene sine.

- Det var sjokkerende. Båter ble snudd opp ned, men fiskerne klamret seg til dem, sier øyenvitnet P. Ramanamurthy til AP.

- Fiskebåtene fløy på bølgeskulderen og ble dratt fram og tilbake i havet som om de var av papir.

STRANDA FRA THE BEACH</B> med Leonardo DiCaprio ble også rammet av kjempebølgene tidlig i dag. Det fins ennå ikke oversikt over hvor mange som er savnet herfra. Tusenvis av mennesker er tatt av bølgene over hele Asia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media