Mange selvmord på norske veier

11 av 26 undersøkte kollisjoner mellom lastebil og personbil, er bevisste selvmordshandlinger, viser en rapport fra SINTEF. Nå kaller samferdselsministeren inn til hastemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en analyse av møte- og utforkjøringsulykker på rette veistrekninger, har SINTEF funnet at av 26 møteulykker med drepte, der den ene part var en lastebil og motparten var personbil, var 11 av ulykkene resultat av en bevisst selvmordshandling, skriver VG.

Lastebilnæringen beskriver situasjonen for yrkessjåførene som uholdbar og mener tallene er langt høyere.

- For trailersjåførene er det et makabert syn når selvmordskandidatene smilende og vinkende kjører inn i fronten på dem, sier Alf Ragnar Karlsen i Norsk Transportarbeiderforbund..

Han sier at møteulykkene gir yrkessjåførene store psykiske plager. Noen takler det godt, men mange forfølges av søvnproblemer og dårlige minner.

Mandag er Vegvesenet, Norges Lastebileier-Forbund og flere næringsorganisasjoner innkalt til hastemøte med samferdselsminister Torild Skogsholm (V) for å klarlegge situasjonen nærmere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer