Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mange ser for seg fete lønninger og dyre biler. Det er ikke virkeligheten

Men eiendomsmegler-toppene gjør det godt.

TJENER GODT: Eiendomsmegler Nils O. Nordvik i Nordvik & Partners gjør det veldig godt inntektsmessig som eiendomsmegler, men han mener selv han ikke er representativ for bransjen. Foto: Elin Hansson
TJENER GODT: Eiendomsmegler Nils O. Nordvik i Nordvik & Partners gjør det veldig godt inntektsmessig som eiendomsmegler, men han mener selv han ikke er representativ for bransjen. Foto: Elin Hansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skattetallene som ble lansert av Skatteetaten i natt viser at det gikk helt fint å være eiendomsmegler i 2014.

Toppmeglerne har boligsalg for millioner av kroner bak seg, det slår tilsynelatende godt ut på lønnsslippen også.

Nils O. Nordvik er blant toppene på lista og troner øverst på lista over Dagbladets utvalg når det kommer til inntekt, ifølge skattelistene. Han står oppført med i overkant av fire millioner kroner i inntekt og 3,9 millioner kroner i formue, ifølge skattelistene for 2014.

 Han sier det bare er et fåtall som tjener som han.

- Mange går rundt og tror at eiendomsmeglere tjener fett, går i dyre dresser og kjører store, fine biler. Det er ikke virkeligheten, sier Nordvik.

28 år - Jeg tjener godt etter å ha opparbeidet meg i 28 år med et godt kundegrunnlag. Yngre meglere tjener kanskje opp mot 400 000 kroner i året, men så jobber de døgnet rundt også. Det er stort sett provisjonsbasert, mye helgejobbing og man må være tilgjengelig til alle døgnets tider, sier Nordvik.

- Å være i et selskap for eksempel og folk får vite at du er eiendomsmegler så vil alle snakke med deg og vite hvor mye boligen deres er verdt. Vi har valgt yrket selv, og det er hyggelig å prate bolig, men det sier noe om hvor tilgjengelige vi alltid skal være, sier Nordvik.

Nordvik betalte over 1,4 millioner kroner i skatt i fjor, ifølge Skatteetaten.

Raser mot skatt Snart kan han komme til å måtte betale mer, tror han. Etter at statsminister Erna Solberg og Siv Jensen la fram den nye skattereformen i forbindelse med deres forslag til statsbudsjett gikk eiendomsmegler Nils O. Nordvik ut i Dagens Næringsliv og raste mot regjeringens skattereform.

- Tragisk, var hans dom.

- Det er urimelig å gjøre det på denne måten - og tragisk at det er den blåblå regjeringen som gjør dette. Her jobber vi for å skape arbeidsplasser, og så blir vi straffet på denne måten, mener han.

- Vi oppfordres nærmest til å jobbe mindre, fortsatte han.

- Staten forsyner seg Overfor Dagbladet står han ved sitatene. Nordvik ønsker seg flat beskatning i Norge.

- Det er mer rettferdig. Det kan ligge på rundt 30 prosent skatt. Det er helt greit å betale skatt, men vi kan gjøre det litt enklere og ikke legge til rette for at folk kan lure seg unna skatteutgifter gjennom å flytte penger til selskaper og lignende, mener han.

Han drar fram et regnestykke han som eiendomsmegler må forholde seg til: Hvis han skal ha visning på et hus en søndag koster det kunden 2500 kroner. 500 av disse kronene går til staten i form av moms. Noen hundre går til andre offentlig utgifter. Han anslår at de resterende 1500 skal det betales cirka 50 prosent skatt av.

- Jeg sitter kanskje igjen med 850 kroner av dette. Men kunden som skal betale meg 2500 kroner betaler også skatt. Så han må nesten tjene 5000 kroner for å bestille denne visningen. Dermed forsyner staten seg med over 4000 kroner bare på grunn av en visning på en bolig en time på en søndag. Er det riktig? spør Nordvik.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!