Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange skadd av oksene i Pamplona

Det koster å være kar, innrømmer briten David Biggin. 31-åringen fra Sussex i Sør-England fikk et ti centimeter dypt kutt i det ene beinet og et mindre sår i baken, da han i helgen løp med oksene i Pamplona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biggin delte skjebne med ni andre som kom såpass hardt til skade i årets okseløp, at de måtte legges inn på sykehus. Rundt 75 andre ble behandlet for mindre skader, som spente fra forstuede bein til skrubbsår.

- Jeg lider for min trang til å kjekke meg. Jeg burde nøyd meg med å være tilskuer, det er for farlig å løpe, sier Biggin, som til daglig arbeider som bokholder og som egentlig reiste til Spania for å delta i sin brors utdrikningslag - men så tok det liksom av...

Høydepunktet i den årlige San Fermin-festivalen i Pamplona er okseløpet gjennom byens trange gater om morgenen hver dag den uken festivalen varer. Hundrevis av vågale menn, som kalles mozos, løper foran oksene.

Siden 1924 har minst 13 mozos mistet livet etter at de ble trampet ned av oksene eller spiddet på oksenes horn. Samtidig vokser kritikken mot okseløpet fra aktivister som mener fenomenet er grovt og unødvendig dyreplageri.

NTB