Mange skadd av selvmordsbomber

Minst tre mennesker ble drept og 37 skadd etter en sjølmords-aksjon i den israelske byen Letzion nord for Tel Aviv onsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi og ambulansepersonell jobbet onsdag kveld på stedet. Ifølge den israelske avisa Haaretz ble to mennesker drept og 37 såret, fire av dem alvorlig, da selvmordsbomberen sprengte seg sjøl i lufta. I tillegg døde sjølmorderen.

Den palestinske al-Aqsa-brigaden har tatt på seg ansvaret for udåden. I en erklæring heter det at bomben var en hevn for drapet på den palestinske aktivisten Mohammad Jihad Ahmed Jibril, som ble drept av en bilbombe i Vest-Beirut for tre dager siden.

Angrepet skjedde i krysset Rotschild-gaten og Herzl-gaten, som er de største gågatene i Rishon Letzion. Vitner skal ha forklart at sjølmordsbomberen utløste bomben på vei inn i en cafe.

Mannen forsøkte å trenge seg inn i cafeen. Da han ble stoppet i døra, utløste han bomben.

Til Haartz sier politisjef Haim Cohen at gjerningsmannen skal ha hatt europeisk utseende.

- Håret hans var bleket blondt. Jeg er sikker på at det var en forkledning for ikke å vekke oppsikt, sier Cohen.

- Dette er nok en feig terrorhandling begått av palestinske terrorister, som enda en gang tyr til sine morderiske handlinger, sa David Baker, talsmann for statsminister Ariel Sharon, ifølge Ha'aretz.

- Israel kommer ikke til å gå under på grunn av terrorismen, og vi vil bruke de midlene som må til for å utrydde terroren, sa Baker.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at Israel kommer til å hevne dette siste angrepet.

7. mai sprengte en selvmordsbomber seg selv i en biljardsalong nettopp i denne byen. 15 israelere mistet livet i den aksjonen.

<B>OFFER: </B>Israelske politimenn undersøker den livløse kroppen til et av ofrene for sjølmordsbomberen.
<B>BÆRES BORT: </B>En skadet kvinne blir båret vekk fra åstedet av ambulansepersonell.