- Mange som «Sebastian»

Politimester Christine Fossen mener det er mange som «Sebastian» der ute. - Som mor vil jeg be norske foreldre om å våkne opp, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dagbladet har en troverdig kilde. Det sier eksnarkosjef, nå politimester, Christine Fossen om «Sebastian»s historie. Politisjef Espen Ås mener inntektsanslaget til «Sebastian» til og med kan være for lavt.

Ikke overrasket

- «Sebastian» ser ut til å vite hva han snakker om, sier Christine Fossen, som i år forlot sjefsstolen i Oslo-politiet for å bli politimester i Søndre Buskerud. Fossen leste «Sebastian»s historie i går kveld.

- Jeg blir ikke overrasket over at det er mulig å tjene hundretusener i måneden på denne måten, og at han selv har kuttet stoffbruken, sier Fossen.

Advarer foreldrene

Politimesteren mener mange er som «Sebastian», og hun ber foreldre være årvåkne.

- Som mor vil jeg be norske foreldre om å våkne opp: Det er ikke så lett å plukke ut problembarna som de kanskje tror, sier hun.

Store pengesummer

Espen Ås, sjef for uropatruljen i Oslo, mener prisanslagene til «Sebastian» er i laveste laget.

- En salgsdose hasj, på 0,6 til 0,7 gram, går gjerne for hundre kroner. En anslått gateverdi på 100000 for en kilo er i laveste laget, mener Ås.

Politimester Fossen er, sammen med justisminister Odd Einar Dørum og narkobaronen «Sebastian», motstander av narkolegalisering.

Er for narkoforbud

- Hvordan reagerer du på at han som kriminell er svoren tilhenger av dagens norske narkoforbud?

- Årsaken er jo hans egen business, ikke hensynet til brukerne. Og uansett legalisering ville vi hatt et svart marked - som for alkohol, mener Christine Fossen.