Trafikk

Mange stengte fjelloverganger

På grunn av uvær er få av fjellovergangene mellom øst og vest åpne andre påskedag. Statens vegvesen sier de som kan bør vurdere å utsette bilturen hjem.

DÅRLIG SIKT: Riksvei 7 over Dyranut ved Hardangervidda søndag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen / NTB
DÅRLIG SIKT: Riksvei 7 over Dyranut ved Hardangervidda søndag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke meldt at det skal bli noe bedre i nærmeste framtid. Kan du la bilen stå, er nok det lurt, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

Andre påskedag er mange av fjellovergangene mellom øst og vest stengt grunnet uvær, men i 18-tida mandag ble E134 åpnet for normal trafikk over Haukelifjellet.

På riksvei 52 Hemsedal og fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol er det kolonnekjøring. Key-Nilsen opplyser at det også er lange køer på E16 Filefjell, hvor det nå er kolonnekjøring.

- Det er lange køer der i og med at det var den eneste åpne fjellovergangen tidligere. Mange har kjørt dit fordi den var åpen, men så endra det seg til kolonnekjøring, sier hun.

Fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol har ifølge NTB vært stengt siden søndag, men ble åpnet for kolonnekjøring mandag morgen. Vegtrafikksentralen melder om tre timers ventetid fra øst.

- Lurt å utsette

Det hele er dårlig nytt for nordmenn på vei hjem fra påskeferien.

- Vi ser at mange reiste i går, men flere har sikkert valgt å reise hjem i dag, eller utsetter reisen. Det kan være lurt å utsette, med tanke på hvordan ting ser ut nå, sier Key-Nilsen.

Det er ingenting som tyder på at været letter med det første. Mest sannsynlig vil fjellovergangene derfor ikke åpne i overskuelig framtid - med mindre været plutselig skulle snu.

Stengt i nord

Vegtrafikksentralen Øst skriver på Twitter at riksvei 15 Strynefjellet er stengt på grunn av uvær og rasfare. Den vil ikke bli åpnet i dag.

Key-Nilsen har følgende råd til dem som velger å benytte seg av strekningene som er åpne for kolonnekjøring:

- Det du må tenke på da, er at du planlegger reisen din, og at du har nok klær og mat i bilen, for du kan bli sittende og vente lenge. Pass på at du har nok drivstoff, eller strøm hvis du har elbil. Og hvis du kan utsette reisen til i morgen, er det nesten det beste, med tanke på været.

Det er også meldt om køer inn til de store byene.

- Det er innfartskøer fra dem som har vært på påskeferie. Da er rådene å holde køen, og ha fokus på veien, sier trafikkoperatøren.

I Nord-Norge er E69 Skarsvåg-Nordkapp i Troms og Finnmark fylke stengt på grunn av uværet, ifølge NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer