Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange strømløse i Agder-fylkene

Drøyt 4.000 husstander var uten strøm på Sørlandet søndag kveld på grunn av snøfallet.

STORT SNØFALL: Det store snøfallet på Sørlandet har sørget for strømbrudd for enkelte husstander. Her ved Ålo i Søgne kommune.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
STORT SNØFALL: Det store snøfallet på Sørlandet har sørget for strømbrudd for enkelte husstander. Her ved Ålo i Søgne kommune. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kraftig vind, tett snø og mørket gjør forholdene så utfordrende at arbeidet med reparasjoner vil bli avsluttet i løpet av kvelden. Feilsøkingsarbeidet og koblinger i nettet vil fortsette i kveld og utover natten, opplyser Agder Energi Nett i en pressemelding.

Ifølge montørene og linjerydderne har det vært vanskelig å ta seg fram både ute i terrenget og på veiene.

– Det er kommet mye snø på kort tid, og snø- og islast på strømlinjene fører til strømbrudd fordi linjene ryker som følge av vekten. I tillegg er det en utfordring at snøtunge trær utenfor ryddebeltet bøyer seg eller brekker over strømlinjene, heter det i pressemeldingen.

Ifølge kraftselskapet må kundene være forberedt på at det kan ta tid før strømforsyningen blir gjenopprettet. Flere feil kan også oppstå som følge av været.

Store snømengder førte til at så mange som 22.400 husstander i Sør-Norge mistet strømmen i midten av januar. Varslene om mye tung snø i Agder-fylkene denne helgen førte til at Agder Energi derfor har vært i beredskap.

– Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, i tillegg til å tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, opplyste kraftselskapet lørdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!