Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange sykmeldte blant SAS-bakkemannskap

Men foreløpig går flytrafikken som vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dobbelt så mange som normalt var sykmeldt hos bakkemannskapet til SAS Ground Services tirsdag morgen. Foreløpig går flytrafikken som vanlig.

I overkant av 20 personer var tirsdag sykmeldt, bekrefter hovedtillitsvalgt Hans Jacob Opsahl overfor NTB.

- Det er registrert dobbelt så mange sykmeldinger som normalt. Mange har kommet siden mandag kveld, men det er ikke snakk om aksjoner, sier Opsahl.

Konsernstyret i SAS besluttet mandag å utsette avgjørelsen om salg av tre datterselskaper til neste styremøte 5. februar. Fortsatt er det uenighet mellom fagforeningene og ledelsen om den fremtidige strukturen i konsernet.

Konflikten har foreløpig ikke ført til forsinkelser i flytrafikken, og Opsahl vil gjerne berolige reisende som er bekymret.

- Alle skal komme hjem til jul. Vi har ingen intensjoner om å ødelegge hjemturen for de reisende, sier han.

- Jeg håper samtidig at folk har forståelse for situasjonen, for at dette kanskje kan føre til noen forsinkelser på noen tider av dagen. Og jeg håper folk vil ha forståelse for dem som tross alt er på jobb, legger han til.

SAS Norge bekrefter at det foreløpig ikke er noen problemer med trafikkavviklingen.

DOBBELT SÅ MANGE SYKMELDTE: Flere SAS-bakkemannskaper har sykemeldt seg enn normalt i dag. Det er ikke snakk om aksjoner, sier hovedtillitsvalgt. Illustrasjonsfoto: JOHAN NILSSON/SCANPIX
DOBBELT SÅ MANGE SYKMELDTE: Flere SAS-bakkemannskaper har sykemeldt seg enn normalt i dag. Det er ikke snakk om aksjoner, sier hovedtillitsvalgt. Illustrasjonsfoto: JOHAN NILSSON/SCANPIX Vis mer

- Trafikken går som normalt. Vi venter ingen spesielle problemer, sier informasjonssjef Thomas Midteide.

Hovedtillitsvalgt Hans Jacob Opsahl tror de ansatte er innstilt på å jobbe videre, men sier tilliten til ledelsen er tynnslitt hos mange. Styret i SAS utsatte i styremøtet mandag beslutningen om salg av datterselskaper.

- Noen ser håp i at beslutningen er utsatt, mens andre mener det er et kynisk spill fra ledelsen for å unngå at juletrafikken blir rammet. Vi har fortsatt tro på dialog, og håper dette løser seg, sier Opsahl.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media