Mange timers flyforsinkelse fra Ålesund

Norwegians passasjerer må vente i opptil 12 timer før de kommer seg fra Ålesund. SAS vurderer værforholdene annerledes og kjører som normalt.

FLYR IKKE: Norwegian flyr ikke på grunn av værforholdene. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
FLYR IKKE: Norwegian flyr ikke på grunn av værforholdene. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Norwegians passasjerer må vente i opptil 12 timer før de kommer seg fra Ålesund. SAS vurderer værforholdene annerledes og kjører som normalt.

Kulda skaper landingsproblemer på Ålesund lufthavn Vigra. Passasjerene har fått beskjed om at Norwegians morgenfly onsdag ikke vil gå før klokken 21 på kvelden, skriver NRK.

- Værforholdene er fremdeles svært utfordrende på Vigra. Bremseforholdene på rullebanen og snømengdene gjorde at vi vurderte at vi rett og slett ikke kunne fly, sier fungerende pressetalsmann Karl-Petter Gombrii i Norwegian.

SAS har imidlertid vurdert annerledes og kjørt som normalt onsdag, etter noen forsinkelser på morgenen. Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien sier han har respekt for sikkerhetsavgjørelsene til Norwegian, men betegner det som pussig at de har vurdert landing på Vigra som usikkert.

- Det kan være at vi har hatt skikkelig flaks og Norwegian har hatt skikkelig uflaks, for vi har i utgangspunktet samme restriksjoner på bremselengden og stort sett samme flytyper, sier Kongsteien.

NTB

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer