Mange tips om skumle menn i sølvgrå Polo

Lommemannen kan ha tatt pause - sist sett 14. juli i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har fått en rekke tips om «skumle» menn som kjører en sølvgrå VW Polo av nyere modell. Medieoppslag om overgrep mot en gutt utenfor Tyrifjord Hotell- og Konferansesenter i Vikersund 28. mai 2005 har satt ny fart i tipsflommen.

- Tipsene er ikke bare knyttet til Vikersund, men til store deler av landet. I løpet av noen dager skal vi nok få sjekket ut alle disse tipsene.

Det er over 5000 nyere Polo\'er her i landet. Og det kan ha vært en nyere sølvgrå Golf det er snakk om. Da er det mange tusen til å sjekke. Men tipsene går i aller fall i retning av at det er en Volkswagen, sier politiovertjent Håvard Aksnes til Dagbladet.no.

Sogn og Fjordane sist

Den siste registrerte oberservasjonene av mannen som kan ha misbrukt et hundretalls gutter seksuelt, stammer fra Skjolden i Sogn og Fjordane 14. juli sist sommer. Da ble to gutter på sju og ni år misbrukt i badstuen på badeanlegget Fjordstova. Siden har det vært stille.

- Det er velkjent adferd at ettersøkte trekker seg tilbake for en periode når fokuset fra politiet blir stort. Det samme skjedde fra september 2003 da vi fant de første sikre observasjonene av Lommemannen på en overvåkningsvideo i Trondheim.

Vi gikk ut i media med bildene dagen etter, og da ble det ikke registrert noen nye saker på et år.

Etterforskningsleder Aksnes, som nå får hjelp av fire nye etterforskere, har registrert store besøk på hjemmesiden www-lommemannen.kripos.no