Mange trafikkulykker i snøværet

Politiet på Sør- og Østlandet melder om en rekke trafikkulykker sent fredag kveld og natt. Det er svært glatt på grunn av snøfallet, og bilister som ikke har skiftet til vinterdekk, blir oppfordret til å la bilen stå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke meldt om alvorlige personskader, men i en ulykke ved Vennesla ble tre personer skadd. De er sendt til legevakt for behandling, opplyser politiet i Agder. Bilen kjørte av veien og i et tre. Biførerens førerkort er beslaglagt. Også flere steder på Østlandet melder politiet om beslaglagte førerkort etter ulykker.

– Man skal jo sko seg etter forholdene, sier operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikt til NTB. Førerkort kan altså bli beslaglagt dersom man legger ut på glatt føre med sommerdekk.

Enkelte steder i Agder-fylkene samt i Telemark ventet meteorologene opptil 80 centimeter snø i løpet av fredagskvelden og lørdagen, særlig litt inn i landet. Ifølge operasjonslederen i Agder-politiet regnet det fortsatt på kysten i Agder fredag natt, mens den lenger inn i landet snødde kraftig.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for åtte østlandsfylker på grunn av det ventede snøfallet.

Det vil komme mer snø lørdag, og til sammen kan det komme 20 centimeter i Østfold og opp mot 40 centimeter enkelte steder i Buskerud, Oslo, Akershus og Oppland. Det betyr at folk må belage seg på forsinkelser både i fly- og veitrafikken i helgen. (NTB)