- Mange tror de pakker velferdssamfunnet i kofferten

Nordmenn har ofte for store forventninger til hva UD kan gjøre, mener Gahr Støre.

REDDED: Fjellklatreren Jarle Trå (39) i ambulansen på vei fra Bace Camp ved foten av Mount Everest til Katmandu. Norske myndigheter fikk kritikk for å gjøre for lite for nordmannen. Foto: www.evrest09.no
REDDED: Fjellklatreren Jarle Trå (39) i ambulansen på vei fra Bace Camp ved foten av Mount Everest til Katmandu. Norske myndigheter fikk kritikk for å gjøre for lite for nordmannen. Foto: www.evrest09.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Nordmenn i utlandet har ofte for store forventninger til hva UD kan gjøre, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Kritiserte UDTo døgn etter at de fleste trodde han var død, ligger den norske fjellklatreren Jarle Trå (39) nå på sykehuset i den nepalske hovedstaden Katmandu etter en omfattende redningsaksjon.

Det ble tidlig ytret kritikk mot norske myndigheter som de mente ikke forsto alvoret. Grønnerøe fortalte Dagbladet at de ble møtt med fullstendig handlingslammelse av UD og ambassaden i Beijing da de ringte og fortalte at Trå var savnet.

- Folk skal vite at UD gjør alt de kan for å hjelpe. Men - og det er et stort «men» - med tre millioner nordmenn som reiser årlig, så har ikke UD mulighet til å gi den samme service som staten gjør hjemme, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

- Mange tror at de pakker velferdssamfunnet med seg i kofferten når de reiser hjemmefra. Slik er det ikke, legger Gahr Støre til.

Husk reiseforsikringGahr Støre understreker viktigheten av reiseforsikring, og sier hver femte nordmann forlater landet uten. Det er en risikosport som kan få meget alvorlige konsekvenser, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer