Mange tror fortsatt Obama er muslim

Dette til tross for Obamas gjentatte forsøk på å vise at han er kristen.

TROR OBAMA ER MUSLIM: En av tre konservative republikanere tror fortsatt på løgnen om at president Barack Obama er muslim, viser en ny meningsmåling. Foto: SUSAN WALSH / AP PHOTO / NTB SCANPIX
TROR OBAMA ER MUSLIM: En av tre konservative republikanere tror fortsatt på løgnen om at president Barack Obama er muslim, viser en ny meningsmåling. Foto: SUSAN WALSH / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av tre konservative republikanere tror fortsatt på løgnen om at president Barack Obama er muslim, viser en ny meningsmåling.

Antallet republikanere som tror Obama er muslim er mer enn fordoblet siden 2008 da Obama ble valgt til president, til tross for Obamas gjentatte forsøk på å vise at han er kristen. Antallet har likevel ikke vokst mer de siste to årene.

Målingen til Pew Research Center viser likevel at presidentkandidatenes religion betyr lite for det store flertall av amerikanske velgere.

60 prosent av de spurte vet at den republikanske kandidaten Mitt Romney er mormon, og 81 prosent av dem sier at det ikke betyr noe for dem.

«Republikanere og hvite evangelisk kristne gir i overveldende grad sin støtte til Romney uansett hvilken tro han måtte ha, mens demokrater og sekulære amerikanere i overveldende grad er imot ham, uansett hans tro,» skriver Pew.

Obama er selv kristen, men nesten fire år etter at han ble valgt til president, lever fortsatt ideen om at han er muslim.

17 prosent av de spurte tror han er muslimsk, mens 49 prosent sier han er kristen. 31 prosent sier de ikke vet hvilken religion han har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer