Ereksjonssvikt blant unge menn:

Mange tror viagra er løsningen: - Slapp av, sier ekspert

Unge menn helt ned i 16-17-årsalderen oppsøker profesjonell hjelp grunnet ereksjonssvikt.

Urealistiske forventinger: Sexolog ved Ahus, Randi Gjessing, forteller at mange unge menn fokuserer for mye på prestasjon og penetrering. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
Urealistiske forventinger: Sexolog ved Ahus, Randi Gjessing, forteller at mange unge menn fokuserer for mye på prestasjon og penetrering. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre norske sexeksperter forteller at flere unge menn søker råd hos dem på grunn av ereksjonssvikt. Mange har forventninginger om at det kan løses med potensmidler - men ifølge ekspertene er det noe helt annet som trengs.

Saken ble først omtalt av Romerikes Blad.

Randi Gjessing, sexolog ved Akershus Universitetssykehus, forteller at hun opplever en økning i andelen pasienter som oppsøker henne med ereksjonssvikt, og at det dreier seg om alle slags unge menn fra 16 år og oppover. Felles for de aller fleste, er at de tror det er noe fysisk som feiler dem.

- Mange av dem som oppsøker meg er lei seg, og forteller at dette er noe de tenker mye på, forteller Gjessing til Dagbladet og sier at om man ikke tar hånd om problemet, kan det få konsekvenser.

- Det kan hende at man unngår å oppsøke potensielle sexpartnere, blir redd for å gå inn i forhold, trekker seg unna eller isolerer seg. Jeg har møtt menn som ser for seg at dette vil være vanskelig resten av livet.

«Hva er galt med meg?»Helsesøster Tale Maria Krohn Engvik står bak snapchattjenesten «Helsesista». Hun når ut til en stor gruppe unge mennesker via sosiale medier, og både informerer og gir råd til ungdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer