Mange tusen uten strøm på Helgeland

På det meste var 20 000 boliger uten strøm. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uvær med mye lyn på Helgeland tok strømmen fra rundt 20 000 boliger natt til lørdag. Håpet er at de fleste skal kunne lage nyttårsmiddag på sitt eget kjøkken.

– Vi jobber med å rette opp så snart vi kan, sier Frode Dorp ved Helgeland Kraft til NRK.

Det kraftige lavtrykket med sterk vind og mye nedbør skaper fortsatt utfordringer i linjenettet. Mens noen kommuner har fått tilbake strømmen, mangler omtrent 2500 boliger fortsatt strøm lørdag morgen.

Helgeland Kraft opplyser at strømbruddene hovedsakelig gjelder husstander i Brønnøy, Vega, Alstahaug, Vefsn, Hattfjelldal, Sømna og Hemnes.

– Vi har montører som har vært på jobb i over ett døgn og gjør det de kan for å få tilbake strømmen. Det er mange små øyer som er rammet, og vi sliter med å komme oss ut dit, da været er såpass dårlig som det er, sier Dorp.

Han sier det er store skader i flere områder, og at folk har opplevd at lynet har slått ned i huset. Han håper de fleste vil få strømmen tilbake innen nyttårsmiddagen skal tilberedes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer