Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange ubesvarte spørsmål

Franske myndigheter offentliggjorde sin første rapport om Concorde-ulykken i dag, men den gir ikke noe klart svar på hvordan ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 90 sider lange rapporten bekrefter imidlertid at det var et ødelagt hjul som startet en rekke hendelser som fikk flyet til å styrte.

- Ulykken 25. juli viser at det at et dekk ble ødelagt, noe vi ikke kan si ikke vil skje igjen, fikk katastrofale konsekvenser på kort tid, heter det i rapporten fra den franske flyhavarikommisjonen (BEA).

Rapporten bekrefter også at et metallstykke, som trolig stammet fra et annet fly, var blitt funnet på rullebanen på Charles de Gaulle-flyplassen.

- Det hadde hull i seg, og i noen av disse hullene ser det ut til å være flynagler. Dette metallstykket kommer ikke fra Concorde, heter det i rapporten.

Helt siden ulykken har eksperter spekulert i om det var dette 43 centimeter lange metallstykket som fikk dekket til å eksplodere. Rapporten inneholder ingen analyse eller noen endelige konklusjoner om hele hendelsesforløpet.

(NTB)