Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange ubesvarte spørsmål

Dersom det er Tone Engelund som ble funnet i Mjøsa, er det fortsatt uklart hva som har skjedd med henne - og hva hun gjorde ved Skibladner brygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet.no): Klokka 12.40 i går ble en kvinne funnet død, på tre og en halv meters dyp ved Skibladner brygge i Mjøsa. Politiet kjenner foreløpig ikke identiteten til kvinnen og heller ikke dødsårsaken. En foreløpig rapport vil trolig foreligge fra Rettsmedisinsk institutt i formiddag.

Men politiet tror at dette etter alt å dømme er Tone Engelund (23) som har vært savnet siden natt til søndag. Selv om en kvinne i slutten av 30-åra har vært savnet på Hamar siden oktober, er det flere ting som skiller disse sakene.

- 30-åringen ble meldt savnet fra bopel, og det er ikke gjort noen observasjoner av henne i sentrum, sier politistasjonssjef Frode Børresen.

- Vil være veldig avgjørende

Politioverbetjent Kåre Egil Roko har ledet etterforskningen på Hamar. Han er lettet over det som kan være funnet av savnede.

- Det vil i så fall være veldig avgjørende for det videre arbeidet. Men vi kan jo ikke med 100 prosent sikkerhet si at det er Engelund, sier han til Dagbladet.no.

Dykkerne fra Oslo brann- og redningsetat fant liket i sjøen, etter kort tids søk under isen.

Politiet sperret med en gang av et stort område rundt funnstedet, og teknikere fra Kripos startet i kveld letingen. På grunn av snøen som har falt de siste dagene er imidlertid dette et vanskelig arbeid.

image: Mange ubesvarte spørsmål

Ulykke eller kriminell handling?

Dersom det er Tone Engelund som er funnet under isen ved Skibladner brygge, er det mest sannsynlig en av disse to tingene som har skjedd med henne.

 • Hun kan ha falt i det iskalde vannet ved en ulykke. Politiet sier at de ikke har fått informasjon om at hun skal ha vært veldig full, men hun hadde drukket alkohol under middagen og på byen etterpå.
 • En annen mulighet er at hun ble utsatt for en kriminell handling. Hun kan ha blitt påført skader og så dumpet på sjøen, eller hun kan ha blitt dyttet ut i vannet og ikke klart å komme seg opp.

  To minutter fra utestedet


  Hvis det er en ulykke som førte til at kvinnen havnet i vannet, er det likevel flere spørsmål som politiet ikke har klare svar på ennå. Funnstedet ligger veldig nært sentrum, men midt på natta er det ingenting som skjer der nede. Det er mørkt og kiosken er stengt.

  En person som for eksempel ønsker å gå på do ute, trenger ikke gå så langt for å gjøre det ubemerket. Det er en mørk park mellom sentrum og brygga hvor dette kan gjøres ubemerket. Derfor er det uvisst hva Engelund i så fall har gjort nede ved brygga.

  Politiet sier at de fortsatt holder det åpent om dette kan dreie seg om en kriminalsak. Dagens obduksjon kan gi dem svar på om kvinnen har blitt utsatt for noe kriminelt.

  Dersom det er Engelund som er funnet og hun har blitt utsatt for noe kriminelt, blir mannen som er etterlyst enda mer mistenkelig.

  Engelund ble sett gående sammen med en mann nedover Kirkegata. Fra Kirkegata kan du gå rett fram, under jernbanen og bort til brygga.

  En slik gåtur er gjort på under to minutter, og det kan være en forklaring på hvorfor det ikke har meldt seg flere vitner som har sett Tone Engelund.

  20 nye tips


  Siden mannen som er etterlyst ennå ikke har meldt seg, fortsetter politiet kartleggingsarbeidet av hvem som var på utestedet Docile natt til søndag. Det siste døgnet har politiet fått inn rundt 20 nye tips, og de arbeidet i går kveld med å gå gjennom disse.

  - Det er er for tidlig å si om noen av disse dreier seg om vitneobservasjoner, sa Roko på en pressekonferanse i går ettermiddag.

  Røde Kors, Sivilforsvaret og politiet foretok også landsøk flere steder i og langs utfartsveiene fra Hamar, men disse søkene førte ikke til noen funn.

  Tone-forsvinningen

  • Tone Engelund (23) ble meldt savnet søndag kveld, etter at hun ikke kom som avtalt til en familiesamkomst på Løten. Natt til søndag var hun på byen i Hamar, sammen med kolleger.
  • Hun glemte igjen lommeboka på utestedet Stalloftet i Stallgården, og en kamerat av henne hadde veska hennes med mobiltelefon og nøkler da hun forsvant.
  • Et vitne har sett henne gå sammen med en mann i tidsrommet klokka 02.30. Hun gikk da ned Kirkegata, fra utestedet Docile. Politiet etterlyser nå denne mannen. Han er i 25-årsalderen, 1,85 meter høy, slank, har mørkt kortklipt hår og er av nordisk utseende. Han hadde på seg hvitflekkede olabukser, ei hvit skjorte, sort dressjakke og sorte sko.
  • Engelund hadde på seg olabukser, ei svart jakke og sorte, spisse støvletter. Hun er slank, har kort sort hår og blå øyne
  • Kvinnen som ble funnet i Mjøsa i går skal obduseres ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. En forelpig rapport ventes å foreligge i formiddag.
  • Vitner bes ta kontakt med politiet på 62539000
  • Tips Dagbladet.no

OBDUKSJON:</B> Her blir liket båret inn i en bil som fraktet det til Rettsmedisinsk institutt. Først i morgen får politiet et sikkert svar på om det er Tone Engelund som er funnet og hva dødsårsaken er.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media