Mange ungdom på byen med falske ID-kort

Men nå har politiet fått nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden starten av juni har Sentrum politistasjon i Oslo mottatt 73 anmeldelser for bruk av falske ID-kort. Et flertall av anmeldelsene gjelder personer som har benyttet lånt eller falsk identitetskort for å komme inn på utesteder.

Nå har politiet fått nok, og varsler tiltak.

- Anmeldelsene fra utestedene har økt siden juni måned. Mye tyder på at det er en reell økning i antall forsøk på bruk av falsk eller lånt ID, men vi ser også at utesteder er blitt flinkere til å registrere og anmelde, noe vi mener de fortjener ros for, sier avdelingsleder og politioverbetjent Janne Stømner ved Sentrum politistasjon til Dagsavisen.

Club Mosquito er blant utestedene som aktivt har anmeldt folk for bruk av falske ID-kort. Utestedets eier Peter Alex Johansen opplyser at de har avslørt ungdom som har kjøpt profesjonelt forfalskede Visa- og ID-kort av personer på høyskoler, og at de har betalt 1.500-2.000 kroner for dem.

Oslo-politiet varsler nå omfattende tiltak for å stanse ID-jukset. Stømner vil ikke røpe i detalj hva politiet vil foreta seg, men varsler omfattende tiltak for å stanse, pågripe og straffe de som står bak. Politiet vil dessuten til høsten gjennomføre en informasjons- og holdningskampanje blant ungdom på byens skoler.

(NTB)

SKAFFER SEG ULOVLIG ID: Mange unge drar på byen med andres ID-kort på innerlomma, eller et falskt ett. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / SCANPIX
SKAFFER SEG ULOVLIG ID: Mange unge drar på byen med andres ID-kort på innerlomma, eller et falskt ett. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer