Corona

- Mange unge er veldig langt nede

- Mye viktigere fokus enn at vi får en god eller middels påske i 2021, sier ordføreren i påskekommunen.

URO: Petter Rukke, ordfører i Hol kommune, er særlig bekymret for én gruppe etter at kommunen og resten av Viken ble stengt ned. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOL (Dagbladet): «Stengt», står det på to plakater på den låste ytterdøra til kommunehuset i Hol - landets tredje største hyttekommune med den store turistmagneten Geilo på fjellet mellom vest og øst.

Dermed må ordfører Petter Rukke (Ap) og de fleste andre på kommunehuset jobbe fra hjemmekontor på grunn av de strenge coronarestriksjonene fastsatt av nasjonale myndigheter og Oslo og Viken fylkeskommune.

Ordføreren har markert seg kraftig mot at hans tilnærmet smittefrie kommune med 4 500 innbyggere i løpet av tre timer mandag måtte kutte vinterens livsnerve i næringslivet - nemlig påsketrafikken.

- Jeg er veldig bekymret for de unges psykiske helse i denne situasjonen, sier ordføreren, som i lang tid har engasjert seg i arbeidet om mental helse.

Det med bakgrunn i erfaringer fra han selv var ung og skjebner han kjenner i den traurige situasjonen siden coronaen kom. Uten at han vil si noe mer om det nå.

25 - 28 år

- Nå har vi har hatt corona-frykt i et år. Ungdom er ei gruppe jeg er bekymra for. Da snakker jeg også om de som er på vei inn i voksenlivet, opptil 25 - 28 år, og mental helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer